Τι συμβαίνει με το Ινστιτούτο Πουλαντζά

Τι συμβαίνει με το Ινστιτούτο Πουλαντζά

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς χρηματοδοτείται από τα κομματικά ταμεία της Κουμουνδούρου και παραδοσιακά ήταν αριστερό μετερίζι. Πριν από λίγες ημέρες, στον Πολυχώρο Σπούτνικ, το ινστιτούτο οργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα «Αντιδιανοουμενισμός ή το μίσος για την επιστήμη και τη θεωρία: Πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις».

Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια συζήτηση, η οποία, όμως, εξελίχθηκε σε αποδοκιμασία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο επίκεντρο της κριτικής των ομιλητών βρέθηκε η επίμαχη αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία χαρακτήρισε την πολιτική που ασκούσε τα προηγούμενα χρόνια το κόμμα ως «πολιτική του Pumarro»!

Στην εκδήλωση προβλήθηκε ως παράδειγμα ακροδεξιού, λαϊκιστικού και αντιπολιτικού ύφους βίντεο με το απόσπασμα της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς επίσης και κάποιες αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη περί «θολοκουλτουριάρηδων», ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς επιχειρήθηκε να στιγματιστεί και ως εχθρός της επιστήμης, μέσα από τις μπηχτές που άφησε εναντίον του ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ.

Μάλιστα, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Δανάη Κολτσίδα, που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένει στη συγκεκριμένη θέση μέχρι να απολυθεί, στην τοποθέτησή της παρουσίασε τον Στέφανο Κασσελάκη ως πολέμιο της διανόησης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ