Προβληματισμένος ο Τσίπρας από την επίθεση Χαρίτση

Προβληματισμένος ο Τσίπρας από την επίθεση Χαρίτση

Ποικιλοτρόπως σχολιάζεται τις τελευταίες μέρες η έμμεση επίθεση Χαρίτση στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από τη Ρώμη και φυσικά είχε πληροφορηθεί ότι ο συνονόματός του Χαρίτσης έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ουσιαστικά ως «αναπαλαίωση».

Ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε ρωτηθεί τι συνδέει τον «πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ» με την παρουσία και την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα αλλά και εάν το κόμμα Νέα Αριστερά είναι ανοιχτό στον πρώην πρωθυπουργό.

«Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια. Δεν θέλουμε την α­ναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, όλοι κουβαλάμε την κληρονομιά μας», δήλωσε. Μια δήλωση που ενόχλησε σφοδρά τον Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός ά­φησε να περάσουν κάποιες ώρες για να πιάσει το κλίμα, μήπως ήταν κάποια άστοχη δήλωση που ήθελε ανασκευή, αλλά εφόσον δεν έγινε κάτι τέτοιο ο εκνευρισμός του ήταν εμφανής.

Στενός του συνεργάτης μάλιστα τόνισε ότι «χαλάστηκε» με την κίνηση των 11 αλλά και με τη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση. Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικοί θύλακες που είναι κοντά στην προεδρική φρουρά της Κουμουνδούρου βρήκαν ευκαιρία και άρχισαν τα πολιτικά σχόλια κατά των 11 και του Αλέξη Χαρίτση.

Από την πλευρά της Νέας Αριστεράς φαίνεται ότι όλα είναι σχεδιασμένα στο έπακρο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πολιτική επικοινωνία. Τη σκέψη να σηκωθούν οι τόνοι κατά του Τσίπρα είχε πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος και την εξέφρασε δημόσια, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα-χυλό» και τονίζοντας τις ευθύνες του για τη διάλυση μετά το 2019.

Από την ομάδα των 11 βουλευτών ο Νάσος Ηλιόπουλος θα εμφανίζεται πολύ κατευναστικός σε σχέση με τον Τσίπρα, ενώ αντίστοιχη στάση θα κρατήσουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει η Θεοδώρα Τζάκρη τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είπε: «Την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβλεπε πολιτικό κενό στα αριστερά, τώρα κάνουν συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ».

Επιχειρηματολογώντας περαιτέρω, επικαλέστηκε το περιστατικό του διαπληκτισμού του Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον Πάνο Ρήγα τη βραδιά των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, όπου λίγο έλειψε να καταλήξει σε άγριο ξυλοδαρμό, τονίζοντας ακόμη ότι «από εκεί που εμείς οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν το πρόβλημα, τα σκουπίδια οι ΠΑΣΟΚοι που κατέστρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η Νέα Αριστερά –της οποίας είναι στέλεχος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος– βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, δείχνοντας έτσι την υποκρισία των στελεχών της Νέας Αριστεράς γενικά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου ειδικότερα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ