Μια ταινία animation για το SearchCulture.gr μας ταξιδεύει ψηφιακά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας – Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Μια ταινία animation για το SearchCulture.gr μας ταξιδεύει ψηφιακά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας – Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Με μια δημιουργική ταινία animation το ΕΚΤ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης του ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού που αναδεικνύει την επιδραστικότητα του ψηφιακού πολιτισμού που συγκεντρώνει ο Εθνικός Συσσωρευτής Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr.

Εμπνεόμενος από το “εικονικό ταξίδι στον πολιτισμό” που βιώνει ο χρήστης του SearchCulture.gr, ο σκηνοθέτης και καλλιτέχνης Τζώρτζης Κόντος δημιούργησε για το ΕΚΤ μια ταινία animation διάρκειας ενός λεπτού. Η ταινία κάνει τον θεατή κοινωνό και μάρτυρα πολλαπλών ιστοριών, φωνών και στυλ: γεφυρώνει αιώνες πολιτιστικής δημιουργίας, συνυφαίνει τεχνοτροπίες, απεικονίζει εμβληματικά έργα τέχνης και εικονογραφεί βιώματα και παραδόσεις.

“Η ταινία παρουσιάζει οικεία αντικείμενα που “ζωντανεύουν” καθώς η κάμερα ταξιδεύει σε διαφορετικές εποχές. Ένα γεγονός ενεργοποιεί το επόμενο δημιουργώντας μεταβάσεις μέσα στο χρόνο σε μια αφήγηση διάρκειας ενός λεπτού. Κειμήλια και εικονικά έργα τέχνης ζωντανεύουν, ιστορικές φιγούρες ξεπροβάλλουν σαν χαρτόνια που θυμίζουν διπλωμένα βιβλία, εμβληματικές προσωπικότητες του πολιτισμού της τέχνης και της ιστορίας συμμετέχουν αρμονικά σε μια σύνθεση, παραδοσιακοί χαρακτήρες και πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου εμφανίζονται σε φιλμ μπομπίνας και όλα μαζί καταλήγουν στο τελικό πλάνο της ταινίας ως «αρχεία»,  συναρμολογημένα στον παγκόσμιο χάρτη του SearchCulture.gr” εξηγεί ο σκηνοθέτης, Τζώρτζης Κόντος.

Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

 


Σχολιάστε εδώ