Το δώρο του πρωθυπουργού στον Ερντογάν

Το δώρο του πρωθυπουργού στον Ερντογάν

Ένα άλμπουμ-έκδοση του υπουργείου Πολιτισμού για την Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και τα έργα αναστήλωσης που έχουν γίνει δώρισε στον Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ας ελπίσουμε ότι πίσω από αυτό το δώρο δεν κρύβεται κάποια δέσμευση για ικανοποίηση της παλιάς απαίτησης της Τουρκίας όσον αφορά τη συμμετοχή ή την ανάληψη εξ ολοκλήρου της αποκατάστασης και της συντήρησης οθωμανικών μνημείων σε όλη την Ελλάδα αλλά και την επαναλειτουργία τζαμιών ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχουν καν μουσουλμάνοι.


Γιατί απουσίαζε ο κ. Λάζαρης;

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του απερχόμενου πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλου Λάζαρη από τις συνομιλίες και τις συναντήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα. Αν και αναμένεται να ολοκληρώσει τη θητεία του τις επόμενες ημέρες, δεν είναι ορθό και λογικό να απουσιάζει ο διπλωμάτης που ήταν επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια και χειρίστηκε τις υποθέσεις των ελληνοτουρκικών, έχοντας γνώση και των όσων διαμείβονται στην Άγκυρα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ