Είχε ενημερωθεί ο κ. Κασσελάκης;

Είχε ενημερωθεί ο κ. Κασσελάκης;

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ήταν αρκετά αμήχανη απέναντι στα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, Στ. Κασσελάκης, υποδέχθηκαν θετικά την επίσκεψη, υποστηρίζοντας τη συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία, και αρκέστηκαν στην υποβολή ορισμένων ερωτημάτων για το κείμενο της Διακήρυξης που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες.

Εκτός των θεμάτων που θίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα: Είχε ενημερώσει ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης τον Στέφανο Κασσελάκη, στη συνάντηση που είχαν, ότι οι δύο πλευρές είχαν διαπραγματευθεί και επρόκειτο να υπογράψουν τη Διακήρυξη Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας; Γιατί εάν δεν είχε υπάρξει τέτοια ενημέρωση, τίθεται και ένα σοβαρό θέμα ως προς την αξιοπιστία τέτοιων ενημερώσεων…

Ο Ερντογάν αποκάλυψε την ύπαρξη της Διακήρυξης
Η ύπαρξη της Διακήρυξης αποκαλύφθηκε από τον κ. Ερντογάν στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και από εκεί ενημερώθηκε η ελληνική κοινή γνώμη ότι θα εκδοθεί αυτό το κείμενο από τους δύο ηγέτες.

Η τακτική αυτή και το ίδιο το γεγονός είναι προσβλητικό για την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς φαίνεται ότι η ενημέρωση που δέχθηκαν πριν από τη συνάντηση ήταν τουλάχιστον ελλιπής, αν όχι παραπλανητική.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ