Στ. Καλαφάτης στο “Π”: Αντίπαλοί μας, τα προβλήματα της κοινωνίας

Στ. Καλαφάτης στο “Π”: Αντίπαλοί μας, τα προβλήματα της κοινωνίας

Του
ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης,
Γενικού Γραμματέα της ΚΟ


Αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις. Το Μεταναστευτικό, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τις πρωτόγνωρες θεομηνίες, που προκάλεσαν θύματα, καταστροφές και κούραση στην κοινωνία. Αλλά και την παγκόσμια πληθωριστική έκρηξη, με αιχμή την εισαγόμενη ακρίβεια, ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που ασκεί ισχυρή πίεση σε όλους μας, και πιο πολύ στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Αναπτύσσουμε για τον σκοπό αυτό στοχευμένες δράσεις σε παράλληλες κατευθύνσεις: Πρώτον, θεσμικές πρωτοβουλίες για τη συγκράτηση των τιμών, όπως είναι η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε είδη πρώτης ανάγκης, η πρωτοβουλία για τη μόνιμη μείωση τιμής, το «καλάθι του νοικοκυριού» κ.ά. Δεύτερον, εντατικοποίηση των ελέγχων (από τις αρχές του χρόνου έγιναν πάνω από 20.000 και επιβλήθηκαν πρόστιμα που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ) για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας. Και, τρίτον, παρεμβάσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ για μόνιμη βελτίωση των εισοδημάτων – όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον νέο Προϋπολογισμό.

Παράλληλα, έχουμε αυξήσεις μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους, «ξεπάγωμα» των τριετιών και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού για τον ιδιωτικό τομέα και νέα αύξηση στις συντάξεις. Αλλά και αυξήσεις στο αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά, στα αναπηρικά επιδόματα και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Και όλα αυτά με απόλυτη διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας, που είναι αναγκαία για να μην κινδυνεύσουν ποτέ ξανά όσα με θυσίες κατακτήσαμε.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουμε αταλάντευτα στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, που αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και προσθέτει νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειάς. Δημιουργήθηκαν ήδη πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία, από 17% το 2019, έπεσε κάτω από το 10% τον περασμένο Οκτώβριο.

Συνεχίζουμε παράλληλα –όπως δεσμευθήκαμε προεκλογικά– τις πολιτικές για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και πρόσθετους εθνικούς πόρους, περίπου 750 εκατ. ευρώ. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και αναπτύσσουμε δράσεις με έμφαση στην αναμόρφωσή του, στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ και στην αναβάθμιση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων μας. Προετοιμάζουμε, παράλληλα, θεσμικές πρωτοβουλίες για το άνοιγμα του δρόμου που θα φέρει στη χώρα μας μεγάλα διεθνή μη κρατικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να παράγουμε Παιδεία, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας.

Δίνουμε, ταυτόχρονα, συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τον τερματισμό της άδικης ταλαιπωρίας των πολιτών. Όπως και στις αλλαγές που απαιτούνται για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, τον τερματισμό των εντυπώσεων ατιμωρησίας και την τόνωση της ασφάλειας, στα σπίτια μας, στα γήπεδα, στις γειτονιές μας. Επιμένουμε, παράλληλα, στη σύγκρουση με χρόνιες παθογένειες, που παράγουν αδράνειες και νοσηρές καταστάσεις. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας. Στόχος μας, η βελτίωση της καθημερινότητας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ζουν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ