Γολγοθάς για τον ΣΥΡΙΖΑ

Γολγοθάς για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΩ Ο ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

–«Αν πέσουμε κάτω από το 17%, θα έχουμε πρόβλημα», παραδέχονται στην Κουμουνδούρου

Η δήλωση του Στ. Κασσελάκη, στις αρχές της εβδομάδας, ότι στόχος του είναι να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου προκάλεσε αμηχανία ακόμη και στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Οι υπόλοιποι… περιορίστηκαν σε αιχμηρά (επικριτικά) σχόλια, ενώ δεν έλειψαν και οι ειρωνικές επισημάνσεις.

Αν εν γνώσει του ανέφικτου ο κ. Κασσελάκης όρισε τον συγκεκριμένο στόχο προκειμένου να εμψυχώσει τον απογοητευμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, μικρό το ατόπημα.

Αν, πάλι, πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί το κόμμα του, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, να καλύψει 20 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες που το χωρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία και να κάνει την ανατροπή, δείχνει πλήρη άγνοια της πραγματικότητας. Κι αυτό μόνο δεινά και περιπέτειες μπορεί να επιφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει, ο δρόμος που έχουν να διανύσουν τις επόμενες εβδομάδες ηγεσία και στελέχη θα είναι δύσβατος. Θα πρέπει άμεσα να ανακοπεί η πορεία φθοράς, ούτως ώστε στη συνέχεια με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να επιχειρηθεί η ανάταξη.

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, η προσπάθεια θα είναι άκρως επίπονη και μέσα στις χειρότερες, από πολιτικής απόψεως, συνθήκες.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ που επιδιώκει να τους εκθρονίσει από τη δεύτερη θέση, στην Κουμουνδούρου θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πλαγιοκοπήσεις της Νέας Αριστεράς.

Ενώ υπάρχει πάντα και η «απειλή» του ΚΚΕ, που σταθερά τους τελευταίους μήνες υποδέχεται μερίδα απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τις ευρωεκλογές, πέρα από το ανέφικτο που κυνηγάει ο κ. Κασσελάκης, υπάρχουν και οι ρεαλιστικοί στόχοι. Παράγοντες της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η διατήρηση και η αύξηση των δυνάμεων, σε σχέση με το ποσοστό των εθνικών εκλογών, θα είναι μια πρώτη επιτυχία. «Αν πέσουμε κάτω από το 17%, θα έχουμε πρόβλημα», παραδέχονται.

Δεν πιστεύουν ότι πρόκειται να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλλά θα υπάρξει εσωστρέφεια, που θα βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μακρά περιδίνηση. Και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αντέξει μία ακόμη φουρτούνα.

Το επόμενο διάστημα ο Στ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών και επισκέψεων στην περιφέρεια, ενώ θα πυκνώσει και τις επαφές του με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, οργανώσεων, φορέων κ.ά.

Σε μια προσπάθεια να έχει έναν απευθείας διάλογο μαζί τους, να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τους εκθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός του.

Παράλληλα, πρέπει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλα τα μείζονα ζητήματα και με αυτό (το πρόγραμμα) να απευθυνθεί στους πολίτες και να διεκδικήσει την ψήφο τους στις ευρωεκλογές.

Πριν από όλα, όμως, ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα καταφέρουν να ενισχύσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σύντομα να σταματήσει να βλέπει την πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Όσο δεν αλλάζει αυτό τόσο πιο δυσοίωνες θα γίνονται οι προοπτικές για το κόμμα του αλλά και για τον ίδιο προσωπικά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ