Θ. Σκυλακάκης: Παραμύθια τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Θ. Σκυλακάκης: Παραμύθια τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, τοποθετούμενος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του κρατικού Προϋπολογισμού 2024 αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση των φορέων παροχής πόσιμου νερού λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν καμία πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο κ. Σκυλακάκης σχετικά με το στόχο του υπουργείου να επενδυθούν πόροι στη μεταρρύθμιση των φορέων παροχής πόσιμου νερού – πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης – λόγω συσσώρευσης υποχρεώσεων σε μέρος αυτών είπε ότι επιδιώκουμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους, ώστε να έχουμε φθηνό και καθαρό νερό, να μην κλείνουμε το μάτι στους κακοπληρωτές και να έχουμε μείωση βλαβών. Σημείωσε μάλιστα ότι, το πώς θα γίνει αυτό, θα το συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση εξαντλητικά.

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-ΑποχέτευσηςΨ

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού ήταν ένα παραμύθι. «Δεν υπάρχει αντικείμενο όταν μιλάτε για ιδιωτικοποίηση του νερού, διότι δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού. Προς τι αυτή η πιπίλα με το παραμύθι αυτό, εφόσον δεν έχουμε πρόθεση; Για να κινητοποιούμε ανθρώπους και να τους βλάψουμε στο τέλος;». Όπως σημείωσε «αυτό που ζητάμε να κάνουμε είναι να υπάρξει καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών νερού και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους φορείς παροχής νερού και να κουβεντιάσουμε μαζί τους για το πώς θα το πετύχουμε. Και να εξασφαλίσουμε,[..] ότι θα επενδυθούν σωστά τα χρήματα των φορολογουμένων προς το σκοπό αυτό, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, και απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήτα για να νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι πλέον οι καταναλωτές θα γνωρίζουν ξεκάθαρα τις τιμές. «Ξέρετε κάτι; Ο ανταγωνισμός δουλεύει. Η αγορά ήδη ταρακουνιέται. Οι τιμές θα πάνε προς τα κάτω» προέβλεψε ο κ. Σκυλακάκης.

Ευαγγελία Λιακούλη: «Κάτω τα χέρια από το νερό»

Με πληροφορίες και απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ