Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν όνειρα για πρωτιά!

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν όνειρα για πρωτιά!

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Η εδραίωση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και η ενίσχυση της παρουσίας του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ν. Ανδρουλάκη.

Ο βραχυπρόθεσμος, διότι υπάρχει και ο… μακροπρόθεσμός, που δεν είναι άλλος από τη νίκη στις εθνικές εκλογές και την επιστροφή στην εξουσία. «Στόχος μας δεν είναι να ξεπεράσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τον Μητσοτάκη», υπογραμμίζουν σταθερά το τελευταίο διάστημα από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μέχρι τότε, ωστόσο, ο δρόμος θα είναι μακρύς και, προφανώς, όχι σπαρμένος με… ρόδα του αγρού. Πρώτος σταθμός και ταυτόχρονα πρώτη δοκιμασία, οι ευρωεκλογές του Ιουνίου. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση, αλλά αυτό δεν προεξοφλεί και τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Το βέβαιο είναι ότι ηγεσία και στελέχη του Κινήματος ετοιμάζονται να δώσουν μια σκληρή μάχη για να επιτύχουν τον πρώτο στόχο και, υπό αυτό το πρίσμα, θα κινηθούν αυτόνομα. Που σημαίνει ότι μέχρι τις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να μπουν σε συζητήσεις για συνεργασίες, συμμαχίες κ.λπ. Κατά συνέπεια, οι φήμες για συμπόρευση με τη Νέα Αριστερά δεν έχουν ούτε βάση ούτε και ουσία.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκλίσεων με άλλα κόμματα στο κοινωνικό πεδίο αλλά και σε ζητήματα θεσμικής φύσεως ή ζητήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Στο μεταξύ, ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχίζει τις στοχευμένες επισκέψεις του ανά την επικράτεια, με αιχμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Αυτό το τριήμερο (8, 9 και 10 Δεκεμβρίου), επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών και στελεχών, επισκέπτεται τη Θεσσαλία, με βασικό θέμα την πορεία των έργων αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

Το κύριο βάρος αναμένεται να πέσει στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση και στήριξη των κατοίκων της περιοχής. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην Αλεξανδρούπολη, όπου το σημείο αναφοράς ήταν η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής. Να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης ήταν ο στόχος της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Με το ίδιο κεντρικό σκεπτικό θα είναι και οι επόμενοι έξοδοι του κ. Ανδρουλάκη στην περιφέρεια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ