EE: Να ενισχύσει η Αλβανία την προστασία των δικαιωμάτων προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες

EE: Να ενισχύσει η Αλβανία την προστασία των δικαιωμάτων προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες

Να ενισχύσει η Αλβανία την προστασία των δικαιωμάτων προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για την Διεύρυνση καθώς η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο των αξιών της ΕΕ.

Να μην υπάρχει διάκριση στη μεταχείριση ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες μεταξύ αυτών και οι εθνικές μειονότητες αναφ’ερουν τα συμπεράσματα ενώ χαιρετίζει την πρόοδο της μεταρρύθμισης που σημειώθηκε το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της διαδικασίας screening. Επιπροσθέτως χαιρετίζει την πρόοδο όσον αφορά το κράτος δικαίου, τη συνεχή εφαρμογή της συνολικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, το Συμβούλιο καλεί την Αλβανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ