ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό | Καλεσμένοι οι Ανδρέας Ζήκουλης, Evgenia, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Άντζυ Ανδριτσοπούλου, Κώστας Μπαλαχούτης
Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η αγαπημένη εκπομπή με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, κάθε ημέρα, στις 14:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική μπορεί να εκτοξεύσει τις αισθήσεις σώματος και νου.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπομπή που μας μαθαίνει όλους τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου, έρχεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με νέες συνταγές, εκλεκτούς καλεσμένους και μοναδικές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, με αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ηθοποιούς, μαγειρεύει, πλημμυρίζοντας την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» με διατροφικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Εκατοντάδες ελληνικά, αλλά και κυπριακά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αξιοποιούνται μέσα από δημιουργικές, ευφάνταστες, αλλά και γρήγορες και οικονομικές συνταγές.
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 14:00
«Κεφίρ και σταφίδες Ζακύνθου»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Ανδρέας Ζήκουλης
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Ζήκουλης, ο οποίος μέσα από τη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα Σύρματα», έχει δώσει το στίγμα του στην ελληνική μυθοπλασία.
Ο γνωστός ηθοποιός, μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο υπέροχες συνταγές, με κεφίρ και σταφίδες Ζακύνθου, δημιουργώντας μοναδικά και γευστικότητα πιάτα. Ο Ανδρέας Ζήκουλης μάς αποκαλύπτει τα νέα του επαγγελματικά σχέδια, ενώ εκμυστηρεύεται τις δικές του μαγειρικές ικανότητες.
Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στις 14:00
«Ελαιόλαδο Μάκρης και ξηρά σύκα Κύμης»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Evgenia
Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, το στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» γεμίζει αρώματα και γεύσεις, με τον Ανδρέα Λαγό να υποδέχεται μία από τις πιο ταλαντούχες νέες τραγουδίστριες με καριέρα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, την Evgenia.
Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο Μάκρης και τα ξηρά σύκα Κύμης και εκτοξεύουν τη γεύση. Η Evgenia μάς αποκαλύπτει τα νέα της τραγούδια, τα νέα της επαγγελματικά σχέδια, όπως τις συναυλίες στις ΗΠΑ, ενώ εκμυστηρεύεται και γιατί αγαπάει τόσο πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στις 14:00
«Αρσενικό Νάξου & ελληνικά αμύγδαλα»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο στούντιο της εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» εισβάλλει ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς, ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Λαγό κυριολεκτικά βάζουν «φωτιά» στη γεύση. Δύο υπέροχες συνταγές που μοσχοβόλησαν το στούντιο, η πρώτη με αρσενικό Νάξου και η δεύτερη με ελληνικά αμύγδαλα. Ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής μάς μιλάει για τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ1 «Στα σύρματα» και την επιτυχημένη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει.
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 14:00
«Παστουρμάς & ελαιόλαδο Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Άντζυ Ανδριτσοπούλου
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, ο Ανδρέας Λαγός στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», υποδέχεται ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση, την Άντζυ Ανδριτσοπούλου.
Μαζί δημιουργούν δύο πιάτα με μοναδικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς, με παστουρμά και με ελαιόλαδο από τον Άγιο Ματθαίο Κέρκυρας. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.
Η Άντζυ Ανδριτσοπούλου μάς μιλάει για τη μόδα τότε και τώρα, για το νέο ρόλο της ζωής της ως μαμά, αλλά και για τις μοναδικές στιγμές που έχει ζήσει από τη γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στις 14:00
«Ελληνικό σουσάμι & μήλα ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Κώστας Μπαλαχούτης
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται έναν άνθρωπο που γνωρίζει το ελληνικό τραγούδι καλύτερα από τον καθένα. Πρόκειται για τον γνωστό και διακεκριμένο ερευνητή του ελληνικού τραγουδιού με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, Κώστα Μπαλαχούτη.
Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο υπέροχες συνταγές, η πρώτη με ελληνικό σουσάμι και η δεύτερη με μήλα ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως. Ο Κώστας Μπαλαφούτης θυμάται την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και σχολιάζει την πορεία του μέχρι τώρα που όλα έχουν αλλάξει.
Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!
#popmageiriki