Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός της εβδομάδας


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Κυριακή σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ λίγες αυξημένες τοπικές συννεφιές θα υπάρχουν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθεί ασθενής βροχή ή μπόρα μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 12 βαθμούς, στα κεντρικά τους 14 και στα πιο νότια τους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 3 – 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

Η νέα εβδομάδα θα είναι αρκετά ήπια από πλευράς φαινομένων, μιας και ένα ήπιο αντικυκλωνικό πεδίο υψηλών πιέσεων φαίνεται να ανυψώνεται από τη Βόρεια Αφρική και να επεκτείνεται στη Μεσόγειο.
Αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα μας, καθώς θα φέρει θερμές αέριες μάζες, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, πρόσκαιρα, και θα επικρατήσουν γενικά καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο. Τοπικά φαινόμενα αναμένονται στο Ανατολικό Αιγαίο, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής που θα περάσει νότια της Κρήτης και θα επηρεάσει τα νησιά του Αιγαίου πρόσκαιρα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη (12/12) σε όλη σχεδόν τη χώρα, με λίγες τοπικές βροχές να σημειώνονται στα νότια νησιωτικά και κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία σε άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 και στα πιο νότια τους 18 βαθμούς.

Την Τετάρτη (13/12) ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα κεντρικά τους 17 – 18 και στα πιο νότια τους 19 – 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη (14/12), γενικά ήπιος και ζεστός θερμοκρασιακά θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία στα βόρεια να φτάνει τους 16 – 17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 19 – 20 και στα πιο νότια τους 22 – 23 βαθμούς. Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει σταδιακά ο καιρός από πλευράς φαινομένων και να αρχίσουν κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και σε πιο περιορισμένο επίπεδο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Από την Παρασκευή (15/12) περιμένουμε αρχικά πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια χώρα και σταδιακά και στην υπόλοιπη, με εκ νέου βροχές (όχι επικίνδυνα φαινόμενα) κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα.


Σχολιάστε εδώ