Ο Ράμα δεν καταλαβαίνει από απειλές και προειδοποιήσεις

Ο Ράμα δεν καταλαβαίνει από απειλές και προειδοποιήσεις

Η Αθήνα εντείνει τις πιέσεις στα Τίρανα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ενώ η αποστολή του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου στο Δυρράχιο, όπου συναντήθηκε με τον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας, είχε και συμβολική και πολιτική σημασία. Όμως, τα Τίρανα δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ούτε από απειλές ούτε από προειδοποιήσεις.

Η δίκη του Μπελέρη για τις κατηγορίες περί «δωροδοκίας για αγορά ψήφων» έχει καταρρεύσει, καθώς ο βασικός μάρτυρας έχει παραδεχθεί ότι πήρε αμοιβή από την Αστυνομία και ο άλλος μάρτυρας δεν εμφανίζεται από τον φόβο ότι θα αποκαλυφθεί η ψευδορκία του. Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το αίτημα των συνηγόρων του Φρέντι Μπελέρη να του δοθεί η άδεια για να ορκισθεί δήμαρχος, έπειτα από διάφορες αναβολές, ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 4 Δεκεμβρίου. Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ πρόκειται για άλλη υπόθεση, οι Αλβανικές Αρχές αποφάσισαν να παραπέμψουν την υπόθεση στο ίδιο δικαστήριο που εκδικάζεται η ποινική υπόθεση εναντίον του Φρέντι Μπελέρη!

Πρωταθλήτρια στην απονομή δικαιοσύνης η Αλβανία!
Πάντως, ο Έντι Ράμα μάλλον έχει εκτιμήσει ότι η Αθήνα θα επιμείνει για λίγο καιρό στο βέτο της όσον αφορά το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Αλβανίας, αλλά δεν θα μπορέσει να διατηρήσει μέχρι τέλους το βέτο της λόγω της πίεσης που θα ασκηθεί από τις άλλες χώρες της ΕΕ. Ο κ. Ράμα φαίνεται να έχει πείσει ότι η υπόθεση Μπελέρη είναι θέμα με το οποίο ασχολείται η «ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη» και δεν έχει σχέση με το κράτος δικαίου, όπως ισχυρίζεται η Ελλάδα.

Και αυτή η αυτοπεποίθηση εκφράστηκε και στη συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου υποστήριξε ότι η χώρα του είναι… πρωταθλήτρια στα θέματα απονομής δικαιοσύνης: «Αν κοιτάξετε την έκθεση προόδου, η Αλβανία βαθμολογείται πολύ καλά σε θέματα μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η Αλβανία είναι η πιο προηγμένη χώρα σε όλα τα Βαλκάνια σε αυ­τά τα θέμα­τα…».

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: himara.gr


Σχολιάστε εδώ