Δανάη Σκιάδη: Η Έρημη Χώρα είναι  μια εσωτερική έρημη χώρα…

Δανάη Σκιάδη: Η Έρημη Χώρα είναι μια εσωτερική έρημη χώρα…

[Εξομολογήσεις]

«Νιώθω ότι η έρημη χώρα είναι εκτός εισαγωγικών, αλλά είναι σίγουρα μια εσωτερική κατάκτηση γιατί όλοι ξεκινούν από κει. Όπως και στους ήρωες της σειράς αυτής, η Έρημη Χώρα είναι μια εσωτερική έρημη χώρα που μ’ αυτήν παλεύουν, αυτή τους πονάει, αυτή τους προχωράει, αυτή τους πληγώνει, νομίζω ότι η χώρα είναι μέσα μας.

Θα έλεγα ότι δεν είναι εσωστρεφής η αγορά αυτή τη στιγμή. Ίσα ίσα, νομίζω πως υπάρχει μια τάση προς τα έξω μεγάλη, και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Οι σειρές φτιάχνονται και με σκοπό την αγορά εκτός Ελλάδας και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και πολύ σημαντικό. Μόνο χαρά δίνει και μακάρι να συνεχιστεί. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να ξεκινάει κανείς θέλοντας να κάνει κάτι με αγάπη, πάθος και με φροντίδα στη χώρα του. Ξεκινάει κανείς έχοντας ένα όραμα, θέλοντας να πει μια ιστορία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό δεδομένο.

Να ξεκινάει από ‘κει και να θέλει να την πει μ’ έναν τρόπο που έχει φανταστεί, που έχει ονειρευτεί. Αυτό είναι η προϋπόθεση, νομίζω, για την τέχνη. Η προσωπική ανάγκη να πεις μια προσωπική ιστορία. Αν αυτό το κάνεις με αγάπη, φροντίδα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, πάθος, ρισκάροντας, νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να μην ταξιδέψει και στους θεατές εντός κι εκτός της χώρας».

Υπογραφή: Δανάη Σκιάδη, Πρωταγωνίστρια της «Έρημης Χώρας»
(παραγωγής του ERTFlix)


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ