Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δύο μειονοτικοί βουλευτές

Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δύο μειονοτικοί βουλευτές

Χωρίς να έχουμε καμία πρόθεση να αναμει­χθούμε στον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ένα θέμα που προέκυψε από τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ αποχώρησαν μαζί με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή δεν έγινε τυχαία, ούτε χωρίς συνεννοήσεις με άλλα κέντρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τα κατέχει και πολύ τα πράγματα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά μετά την γκάφα με την Κύπρο τον είχαν συμβουλεύσει και έτσι, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, όταν είδε τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ να στηρίζει Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι «κανένας βουλευτής του δεν πιστεύει σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη». Το μήνυμα το πήραν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του κόμματος και έτσι αποχώρησαν.

Αυτή η μετακίνηση σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βλέπει την ψήφο του πλέον στους δύο νομούς, στους οποίους συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα σχεδόν ποσοστά του, καθώς όλοι γνωρίζουμε πώς χειραγωγούνται και πώς κατευθύνονται εκεί οι ψήφοι. Και μάλλον θα είναι δύσκολο να βρει άλλους μειονοτικούς υποψηφίους…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ