Στους «16» του BCL με 5Χ5 η ανίκητη ΑΕΚ BETSSON – Ήττα για τον Παναθηναϊκό AKTOR – Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία

Στους «16» του BCL με 5Χ5 η ανίκητη ΑΕΚ BETSSON – Ήττα για τον Παναθηναϊκό AKTOR – Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία

Πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο, η ανίκητη «Βασίλισσα», επικρατώντας της Ντιναμό Σάσαρι με 110-79, στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, κλειδώνοντας έτσι την απευθείας πρόκριση στη φάση του «16» του BCL, από την 5η αγωνιστική!

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα επέτρεψε στην ιταλική ομάδα να προηγηθεί μόλις μία φορά στην αναμέτρηση (5-4) και έπειτα… ανέβασε στροφές, αυξάνοντας διαρκώς τη διαφορά από τον αντίπαλό της.

Είναι χαρακτηριστικό, πως έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν, πρόσθεσαν τουλάχιστον 3 πόντους στον πίνακα του σκορ. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 21 πόντους, με τους Τζάστιν Τίλμαν και Τζόρνταν ΜακΡέι να προσθέτουν 17 και 16 αντίστοιχα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ροσό (Γαλλία), Λίτσκα (Πολωνία), Βούλιτς (Κροατία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤA: 31-18, 55-35, 81-59, 110-79

ΑΕΚ BETSSON BC (Πλάθα): Τίλμαν 17 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Χολ 5, Ραντλ 9 (2 κλεψίματα), Καράμπελας 3 (5 ασίστ, 5 κλεψίματα), Φλιώνης 5, Νετζήπογλου 11 (6 ασίστ), Χατζηδάκης, Κουζμίνσκας 21 (4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μάκλεμορ 9, Κουζέλογλου 4, Καμπεγκέλε 10 (8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) ΜακΡέι 16 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ)

Ντινάμο Σάσαρι (Μπούτσι): Καπελέτι 17, Πισάνο 3, Τρέιερ 2, Τάιρι 21, Κρούσλιν 5, Γουιτάκερ, Ρασπίνο 2, Γκαντίνι, Τζεντίλε, Γκόμπο 12, Μακ Κίνι 8, Χαραλαμπόπουλος 9.

Κακή εμφάνιση και ήττα για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Ο Παναθηναϊκός AKTOR γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Anadolu Efes με 71-68, σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Πρώτοι σκόρερ για τους πράσινους ήταν οι Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ με 13 πόντους.

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρεάλ. Ηττήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ με 71-77, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στο εντός έδρας ματς της Παρασκευής με αντίπαλο την Μπάγερν.

Την αναγκαιότητα να παραμείνει η ομάδα ενωμένη και θετική τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στην Ρεάλ για τη νίκη και για το πως παίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τώρα. Από την πλευρά μας περιμέναμε πως το παιχνίδι θα ήταν κάπως έτσι, κλειστό που το αποτέλεσμα θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Δυστυχώς στο τέλος της αναμέτρησης όλα ήταν εναντίον μας. Χάσαμε πέντε ελεύθερες βολές, σίγουρα 1-2 λέιπ απ κάτω από το καλάθι που έπρεπε να σκοράρουμε. Και την ίδια στιγμή τα ποσοστά μας στα τρίποντα ήταν εξαιρετικά χαμηλά. Με λιγότερο από 30% είναι δύσκολο να κερδίσεις τη Ρεάλ, γιατί όπως όλοι ξέρουν είχαμε ξεχωριστους ψηλούς που δημιουργούν ειδικές καταστάσεις. Θεωρώ πως η ομάδα παίζει πραγματικά καλά, απλά χρειάζονται κάποιες λεπτομέριες για να μπούμε ξανά σε τροχιά νικών. Οι λεπτομέριες είναι πολύ σημαντικές αυτή τη στιγμή, χάσαμε εκτός έδρας από τη Μονακό στις δύο τελευταίες κατοχές και σήμερα χάσαμε ξανά στις λεπτομέριες. Ας παραμείνουμε, όμως, θετικοί, ενωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματεο, δήλωσε: «Θεωρώ πως παίξαμε πολύ έξυπνα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι εξαιρετικοί αμυντικά και δεν σου επιτρέπουν να σκοράρεις εύκολα, δεν επιτρέπουν πολλές ασίστ και παίζουν διαφορετικά από εμάς στην επίθεση. Δεν είναι εύκολο να παίζεις κόντρα σε μια ομάδα που παίζει έξυπνα όπως ο Ολυμπιακός. Σήμερα σκοράραμε από την περιφέρεια, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό και στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτερη στον τομέα των ριμπάουντ».

Δεκάλεπτα: 19-23, 36-37, 57-61, 71-77.

 


Σχολιάστε εδώ