«Kαλάθι των Χριστουγέννων» Aπό 13 Δεκεμβρίου με 9 προϊόντα –  Περισσότερα προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής –

«Kαλάθι των Χριστουγέννων» Aπό 13 Δεκεμβρίου με 9 προϊόντα – Περισσότερα προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής –

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τους εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, βρέθηκαν το γιορτινό καλάθι, οι μειώσεις τιμών και οι προσφορές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η λίστα των προϊόντων που θα περιλαμβάνει το «καλάθι των Χριστουγέννων», στο οποίο αναμένεται να περιλαμβάνονται:

  1. Αρνί
  2. Κατσίκι
  3. Γαλοπούλα
  4. Mοσχάρι
  5. Μελομακάρονα
  6. Κουραμπιέδες
  7. Τσουρέκι
  8. Βασιλόπιτα
  9. Σοκολάτα.

Στόχος είναι η λίστα να ανακοινωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε το μέτρο να ισχύσει από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει 8 διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι:

Στο «καλάθι των Χριστουγέννων» θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και για το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη», με παιχνίδια για μικρά παιδιά.

Νέο application για κινητά τηλέφωνα
Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο application για κινητά τηλέφωνα, στο οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν καταγγελίες όταν εντοπίζουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Ειδικότερα, οι καταναλωτές θα μπορούν μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή να στέλνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες, όπως α­κριβώς γίνεται ήδη και μέσα από την εφαρμογή kataggelies.mindev.gov.gr. Επίσης, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες τις τιμές των προϊόντων που θεωρούν ότι πωλούνται σε αδικαιολόγητες τιμές και να τις αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Μειωμένες τιμές
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της μόνιμης μειωμένης τιμής ανέρχονται σε 931.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: odigosioanninon.gr


Σχολιάστε εδώ