Ν. Καράμπελας στο “Π”: Προβάδισμα λόγω έδρας

Ν. Καράμπελας στο “Π”: Προβάδισμα λόγω έδρας

Του
ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ
Πρώην Διεθνούς Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του Άρη


Το πρώτο που εύχομαι για τον αυριανό αγώνα είναι να τον απολαύσουμε. Να χαρούμε μπάλα, φάσεις, γκολ και να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Και στο τέλος να χειροκροτήσουμε και τις δύο ομάδες.

Λόγω έδρας, η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Άρης θα παραδοθεί αμαχητί. Και αξιόλογες μονάδες διαθέτει και, γενικότερα, δυνατό σύνολο, και θα προσπαθήσει πολύ για το θετικό αποτέλεσμα.

Ακούω και διαβάζω για την επιβάρυνση των ομάδων μας, που μεσοβδόμαδα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ποδοσφαιριστές τους έχουν μάθει να παίζουν και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δουλεύοντας μεθοδικά στην προπόνηση. Έτσι, χτίζουν το σώμα τους, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις που τους περιμένουν. Χώρια ότι τα ευρωπαϊκά ματς είναι ό,τι πρέπει για την προβολή και τη διαφήμισή τους.

Το ποδόσφαιρο είναι και αυτό ένα παιχνίδι λαθών, ουδείς μπορεί να τα αποφύγει και συνήθως επικρατεί εκείνος που κάνει τα λιγότερα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και στο αυριανό ΑΕΚ-Άρης θα νικήσει η ομάδα που θα εκθέσει την άμυνά της στον μικρότερο δυνατό κίνδυνο, αποφεύγοντας κακοτοπιές και φθηνά σφάλματα.

Για παράδειγμα, στο Άρης-Παναθηναϊκός ένα λάθος άλλαξε τη ροή του αγώνα. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Επιπλέον, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει πολλή τακτική και όποιος κινηθεί πιο έξυπνα θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sport-fm.gr


Σχολιάστε εδώ