ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδα – Τουρκία – Γερμανία

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδα – Τουρκία – Γερμανία

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή

♦ Κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδα – Τουρκία – Γερμανία. Η Ευρώπη δείχνει διατεθειμένη να παράσχει ξανά χρήματα στους Τούρκους προκειμένου να περιορίσουν τη ροή των προσφύγων. Στο Βερολίνο, ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αναμένει πρόσθετα κονδύλια από τις Βρυξέλλες για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Δεν κατάφερε, όμως, να αποσπάσει δημόσια δέσμευση από τον Όλαφ Σολτς.

♦ Ακροδεξιό χαστούκι στην καρδιά της Ευρώπης με τον εθνικιστή νικητή των ολλανδικών εκλογών Γκέερτ Βίλντερς. Στις πρώτες του δηλώσεις απαιτεί ξεκάθαρο ψαλίδι στο άσυλο και στη μετανάστευση, ζητάει δε δημοψήφισμα για την έξοδο της Ολλανδίας από την ΕΕ!

♦ Πρόστιμο έως 500.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου με μετρητά! Αυστηρές κυρώσεις προβλέπονται και για τη μη διαβίβαση δεδομένων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Επιχειρήσεις εκδίδουν ομόλογα καταστροφής για κυβερνοεπιθέσεις. Την αρχή έκανε η Axis Capital, με τίτλο αξίας 75 εκατ. δολαρίων. Έως τώρα τα εν λόγω ομόλογα εξέδιδαν κυρίως Αρχές που επιδίωκαν να θωρακιστούν έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ