O ΠΑΟΚ γράφει ιστορία! Πέταξε στους «16»!

O ΠΑΟΚ γράφει ιστορία! Πέταξε στους «16»!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Φρανκφούρτη την Άιντραχτ με 2-1 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League και κλείδωσε την πρωτιά και την τεράστια πρόκριση στους «16».

Συγκεκριμένα ο «δικέφαλος του βιρρά» ανέβηκε στους 13 πόντους και στο +4 από τους «αετούς» που έχουν εννέα και η τελευταία αγωνιστική με την Ελσίνκι στην Τούμπα (14/12, 19:45) .

Όπως αναφέρει ο ΠΑΟΚ, “ναι μεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων η Άιντραχτ, μα ουσιαστικά δεν απείλησε. Ήταν δραστήριοι οι Γερμανοί -δεν είχαν άλλη επιλογή άλλωστε- και ξεκίνησαν με πίεση ψηλά, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να αντεπεξέρχεται και τον Κοτάρσκι να βρίσκεται εκεί που πρέπει όποτε ήταν αναγκαίο. Όπως στο 32′ όταν απέκρουσε το πλασέ του Μαρμούς.Ο Δικέφαλος στεκόταν καλά, έψαχνε με αξιώσεις την κόντρα και φάνηκε απειλητικός σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Καταγράψαμε το πλασέ του Κουλιεράκη στο οριζόντιο δοκάρι, μια φάση που ήταν ωστόσο οφσάιντ και φυσικά το σουτ του Μουργκ στο 29′, που απέκρουσε με δυσκολία ο Τραπ.Με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό ήρθε από τα αποδυτήρια ο Δικέφαλος και στο 50′ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ .

Πέντε λεπτά μετά βέβαια, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κοντινό πλασέ του Κεντζιόρα , έπειτα από την σέντρα του Α.Ζίβκοβιτς και την σύγχυση που προκλήθηκε στην άμυνα των Γερμανών. Άμεσα αντέδρασαν οι γηπεδούχοι και στο 58′ ο Μαρμούς με κεφαλιά ισοφάρισε για την Άιντραχτ. Στα ίσια το ματς με ωραίο ρυθμό κι εκατέρωθεν … επισκέψεις στις αντίπαλες εστίες με απειλητικές διαθέσεις.Ήταν στο 66′ όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Κωνσταντέλια και Μπράντον στη θέση των Μουργκ και Σαμάτα . Από αυτούς τους δύο προήλθε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς στο 73′ συνδυάστηκαν ωραία για να σουτάρει ο Μπράντον , να διώξει αρχικά ο Τραπ, μα να έρθει ο Α.Ζίβκοβιτς την κατάλληλη στιγμή για να πλασάρει για το 1-2.

Με ορθή διαχείριση, με …φρεσκάρισμα ( Σβαμπ στον Οζντόεφ και Εκόνγκ στον Βιειρίνια, ώστε να περάσει στα πλάγια ο Κεντζιόρα , αλλά και Ντεσπόντοφ στον Τάισον ) και με ζηλευτή αντοχή στην πίεση, ο ΠΑΟΚ δεν ανησύχησε παρά μόνον ίσως σε μια περίπτωση. Στο 85′, λοιπόν, ο Μαρμούς πλάσαρε άουτ από κοντά, στο 93′ οι Γερμανοί έμειναν με δέκα παίκτες, ο Δικέφαλος κράτησε το σκορ με αυτοπεποίθηση μέχρι το 96′ περίπου και …η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Άιντραχτ και στη Γερμανία, κράτησε το αήττητο, έφτασε τους 13 βαθμούς και είναι ήδη απευθείας στους 16 του Conference League. Με ζηλευτή ψυχραιμία, ώριμη διαχείριση, αντοχή και ποιότητα όπου και όπως έπρεπε να εκδηλωθεί, είναι αλήθεια – όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται – ότι ο Δικέφαλος και ο κόσμος του πέρασαν μια υπέροχη βραδιά στην Φρανκφούρτη…

Οι συνθέσεις των ομάδων:Άιντραχτ: Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα (Μπούτα 74’), Ενκουνκού, Εμπιμπέ (Φέρι 86’), Λάρσον, Σκίρι (Γιάκιτς 54’), Γκέτσε (Αάρανσον 75’), Τσάιμπι, Μάρμους.ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι , Ράφα Σοάρες , Κουλιεράκης , Κεντζιόρα , Βιεϊρίνια ( Εκόνγκ 79’), Οζντόεφ ( Σβαμπ 79’), Μεϊτέ , Τάισον ( Ντεσπόντοφ 83’), Μουργκ ( Κωνσταντέλιας 66’), Α.Ζίβκοβιτς , Σαμάτα ( Μπράντον 66’)”.


Σχολιάστε εδώ