Τι καιρό θα έχουμε τον Δεκέμβριο; – Εκτίμηση για τον εορταστικό μήνα

Τι καιρό θα έχουμε τον Δεκέμβριο; – Εκτίμηση για τον εορταστικό μήνα


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Θα σας παρουσιάσουμε, στο παρακάτω κείμενο, μια εκτίμηση (και όχι πρόγνωση…) για τον καιρό του εορταστικού μήνα Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες δύο ημέρες του μήνα θα ξεκινήσουν με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες τοπικές μπόρες στα δυτικά βορειοδυτικά,την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Από τις 3 του μήνα σταδιακά αναμένονται βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα διαρκέσουν στην χώρα μέχρι τις 3 του μήνα. Όμως από στις 4 του μήνα η θερμοκρασία θα παρουσιάζει αρχικά αισθητή πτώση στην βόρεια χώρα και από τις 5 του μήνα και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα με τις θερμοκρασίες να είναι κανονικές για την εποχή και στην βόρεια μόνο χώρα το θερμόμετρο θα είναι πιο κάτω από τα κανονικά για τα κλιματικά επίπεδα. Ωστόσο μέσα σε αυτό το πρώτο δεκαήμερο θα επηρεαζόμαστε από ατμοσφαιρικές διαταραχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, ενώ προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου φαίνεται να επηρεαζόμαστε από ρηχή ψυχρή εισβολή.

Στο δεύτερο δεκαήμερο δείχνουν τα στοιχεία ότι θα μπει με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και ημιορεινά κυρίως της Κεντρικής και βόρειας χώρας, όμως σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη άνοδο όμως θα ξαναπέσει εξαιτίας ψυχρών αερίων μαζών.

Στο τρίτο δεκαήμερο θα υπάρχουν μέρες με βελτιωμένο καιρό αλλά και διαστήματα με βροχερό σκηνικό σε αρκετές περιοχές. Περισσότερες βροχές αλλά και χιονοπτώσεις φαίνονται στις τελευταίες ημέρες του μήνα, που τα χιόνια θα κατέβουν σε ημιορεινά υψόμετρα και πιθανόν και σε πιο χαμηλότερα. Η θερμοκρασία φαίνεται να ανεβαίνει στο τρίτο δεκαήμερο, αλλά προς το τέλος του δεκαημέρου φαίνεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας όπου θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες και θα κάνουν χειμωνιάτικο το σκηνικό.

Ο υετός στο σύνολο του μήνα φαίνεται να είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ και η θερμοκρασία θα βρεθεί στα κανονικά έως λίγο πιο πάνω για τα κλιματικά επίπεδα της εποχής.

Σημείωση: ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ! Ότι νεότερο για τον καιρό θα υπάρχει ενημέρωση, ευχαριστώ!

Σχολιάστε εδώ