Παρουσίαση Βιβλίου στο Myrtillo cafe: “Ο κλέφτης του παραδείσου” της Φώτως Σκορδά

Παρουσίαση Βιβλίου στο Myrtillo cafe: “Ο κλέφτης του παραδείσου” της Φώτως Σκορδά

Παρουσίαση Βιβλίου στο Myrtillo cafe

“Ο κλέφτης του παραδείσου”


Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία και εμείς μιλάμε για τα παιδιά μας που είναι διαφορετικά, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου “Ο κλέφτης του παραδείσου” της Φώτω Σκορδά στο Myrtillo cafe απο τις εκδόσεις Πορφύρα.

Ο Γιάννης, ο ήρωας του παιδικού βιβλίου της Φώτως Σκορδά, είναι ένα “ιδιαίτερο” παιδί που όμως μοιάζει με άγγελο. Πώς νιώθει;  Πώς αγαπά; Πώς αισθάνεται; Πώς ζει ανάμεσα στους «κανονικούς» ανθρώπους;

Μία τρυφερή περιπέτεια για τον αυτισμό και τη δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος.

Για το βιβλίο συζητούν εκπαιδευτικοί και όχι μόνο, που ειδικεύονται στην ειδική αγωγή και αναγνωρίζουν σε κάθε παιδί την μοναδικότητά του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γεωργία Βαμβουνάκη Raffan, Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Μύρτιλλο»
Κρίνα-Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, Φιλόλογος, Καθηγήτρια στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου
Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θεολόγος – Εκπαιδευτικός στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αχαρνών
Και η συγγραφέας του βιβλίου Φώτω Σκορδά

Συντονισμός: Μαρία Κοκκίνου, εκδότρια

Θα ακολουθήσει χορευτική περφόρμανς από την ομάδα χορού της παιδαγωγικής-συμπεριληπτικής ομάδας «Οι Ονειροδίαιτοι» σε χορογραφία της δασκάλας σύγχρονου χορού Ιωάννας Ζυμαρίτη.

[Οι Ονειροδίαιτοι: Ομάδα μεικτή, αποτελούμενη από μαθητές, καθηγητές και αποφοίτους, ΑμεΑ και μη ΑμεΑ, που με λογισμό και με όνειρο πορεύονται, εντρυφώντας στην Τέχνη και καλλιεργώντας ό,τι συνιστά ουσιαστική Παιδεία, ό,τι δηλαδή μπορεί να ανοίξει ορίζοντες με προοπτική φωτός στην ψυχή, το μυαλό, αλλά και τη ζωή των μελών της].



Το βιβλίο

Ο Γιάννης είναι ένα «ιδιαίτερο» παιδί που μοιάζει με άγγελο.
Πώς νοιώθει, πώς αγαπά , πώς αισθάνεται; Πώς ξέφυγε από τον κλέφτη που τον απήγαγε και απειλούσε τη ζωή του; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Παράδεισο; Κλέβεται άραγε ο Παράδεισος; Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη και τη ζωή.
Μία τρυφερή περιπέτεια για τον αυτισμό και την δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος που έρχεται σε επαφή μαζί του. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην μοναδικότητα του καθενός μας. Το βιβλίο κυκλοφορεί στην 4η επανέκδοσή του.

Ένα βιβλίο που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά…

Εικονογράφηση: Χρήστος Γουσίδης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φώτω Σκορδά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Τα βιβλία μου βρίσκονται στα ελληνικά και στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Απόσπασμα από «Το πρώτο Πάσχα» είναι στη διδακτέα ύλη της Γ’ δημοτικού. Δημοσιογράφησα στο παιδικό περιοδικό «ΔΥΟ» και εργάστηκα στη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ1 τη δεκαετία του ’90.

Το site www.miaforas.com

H Πόλη του καλού, των παιδιών και των παραμυθιών
Ως παραμυθού πάντα ήθελα να πιστεύω πως υπάρχει ένα μέρος όπου ζουν οι ήρωες των παραμυθιών, καθώς κι εκείνος που αρχίζει τα παραμύθια , παλιά και καινούρια. Έτσι, γεννήθηκε η Μιαφορουκαιρούπολη (https://www.miaforas.com) και ο αρχηγός της ο Μιαφοράςκιένακαιρό ή Μιαφοράς. Όσο και αν έχουν ψάξει, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να την βρει. Παρ΄ όλα αυτά η Μιαφορακαιρούπολη υπάρχει και βρίσκεται κάπου εκεί έξω.
Έχει πολλούς και διαφορετικούς κατοίκους, που όμως ζουν αρμονικά μεταξύ τους! Έχει δήμους και κοινότητες, ραδιόφωνο και δημόσια τηλεόραση, μαγείρισσα και μετεωρολόγο, εκεί ζουν οι φύλακες της χαράς και οι παρατηρητές της γης! Εκεί κρατούν φυλακισμένο τον Χρονοφάγο που κλέβει τον χρόνο των ανθρώπων. Εκεί πήγε και ο Παραμυθάς Φώτιος Φωτεινός για να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μιαφορά, αφού χωρίς αυτόν κανένα παραμύθι δεν θα μπορεί να ξεκινήσει! Ας μοιραστούμε το ταξίδι.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ
ISBN: 978-618-5197-75-9

Δείτε το βίντεο για το βιβλίο:


Σχολιάστε εδώ