EURO: Ελλάδα, μπορείς! Οι 21 χώρες του Euro 2024 και η τελευταία δοκιμασία για την “αγαπημένη”

EURO: Ελλάδα, μπορείς! Οι 21 χώρες του Euro 2024 και η τελευταία δοκιμασία για την “αγαπημένη”

–Οι 21 χώρες του Euro 2024 και η τελευταία δοκιμασία για την «αγαπημένη όλων των Ελλήνων» – Εκτός έδρας ο τελικός του Μαρτίου

Tα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν, με 21 ομάδες να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στη διοργάνωση της Γερμανίας το καλοκαίρι και τρία εισιτήρια, που θα κριθούν μέσω των playoffs τον Μάρτιο, όπου συμμετέχει η Ελλάδα, να αναζητούν κάτοχο.

Η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τη διοργάνωση ήταν η Κροατία, με αποτέλεσμα να οριστικοποιηθούν τα γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τη διοργανώτρια Γερμανία και τις πέντε καλύτερες νικήτριες των προκριματικών ομίλων. Οι υπόλοιποι πέντε νικητές ομίλων τοποθετήθηκαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο. Οι υπόλοιποι έξι δεύτεροι διαμόρφωσαν το τρίτο γκρουπ και οι τρεις χειρότεροι δεύτεροι μαζί με τους τρεις νικητές των playoffs τοποθετήθηκαν στο τέταρτο γκρουπ, όπου θα βρίσκεται η Ελλάδα, αν περάσει.

Η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης θα λάβει χώρα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Αμβούργο, στη Φιλαρμονική του Έλβα. Στις 21 Μαρτίου η Εθνική μας θα υποδεχτεί στην «ΟΠΑΠ Arena», σε νοκ άουτ ημιτελικό, το Καζακστάν, με τον έτερο ημιτελικό να συνθέτουν η Γεωργία με το Λουξεμβούργο.

Οι νικητές των δύο αγώνων θα παίξουν στον τελικό της 26ης Μαρτίου ή στην Γεωργία ή στο Λουξεμβούργο και αυτός που θα επικρατήσει θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Γερμανίας. Με την πρόσφατη εμφάνισή μας κόντρα στους Γάλλους να σκορπίζει διάχυτη την αισιοδοξία πως εμείς θα τα καταφέρουμε!

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024 έχουν ως εξής:
ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ: 1. Γερμανία, 2. Πορτογαλία, 3. Γαλλία, 4. Ισπανία, 5. Βέλγιο, 6. Αγγλία.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ: 1. Ουγγαρία, 2. Δανία, 3. Αλβανία, 4. Αυστρία, 5. Τουρκία, 6. Ρουμανία.
ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ: 1. Σκωτία, 2. Σλοβενία, 3. Σλοβακία, 4. Τσεχία, 5. Ολλανδία, 6. Κροατία.
ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ: 1. Σερβία, 2. Ιταλία, 3. Ελβετία, 4. Νικητής playoffs Α, 5. Νικητής playoffs Β, 6. Νικητής playoffs Γ (όπου συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας).


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ