Άφωνη η Αθήνα στο παραλήρημα του τούρκου ναυάρχου

Άφωνη η Αθήνα στο παραλήρημα του τούρκου ναυάρχου

Όσο πλησιάζει η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τόσο πυκνώνει η Άγκυρα τα μηνύματα που στέλνει…

Άφωνη παρέμεινε η Αθήνα στο παραλήρημα του τούρκου ναυάρχου, αρχηγού του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος πρόβαλε την ατζέντα των τουρκικών διεκδικήσεων λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ.

Ο τούρκος ναύαρχος δεν μίλησε τυχαία, καθώς η Άγκυρα ήθελε να διαμηνύσει ότι οι διεκδικήσεις της και οι αμφισβητήσεις εναντίον της χώρας μας παραμένουν σταθερές, την ίδια ώρα που ο κ. Ερντογάν δηλώνει πόσο θέλει την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων και τη διατήρηση του καλού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Επειδή ο τούρκος ναύαρχος δεν είναι ένας οποιασδήποτε αξιωματικός, η Αθήνα όφειλε να έχει κάνει ήδη διάβημα στην Άγκυρα για τις δηλώσεις αυτές. Όμως, προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες, προφανώς για να μην ενοχληθεί ο Σουλτάνος!

Δύο ημέρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ήρθε να δηλώσει ότι πρώτα στη λίστα των θεμάτων που θα συζητήσει η τουρκική πλευρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «συμπατριώτες» του στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Η συνάντηση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, καθώς θέλουν να την παρουσιάσουν ως ορόσημο για τη βελτίωση του κλίματος…

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά θα επιδιώξει να συνδυάσει τη συνεδρίαση του ΑΣΣ στην Αθήνα με την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Αυτό πραγματικά θα είναι τραγικό λάθος, αφού η κυβέρνηση, τρεις μήνες μετά τη φασαρία που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε με αφορμή τη στάση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την «τουρκική μειονότητα», θα νομιμοποιήσει το ενδιαφέρον του Ταγίπ Ερντογάν για τους «ομογενείς» του, όπως ονομάζει τα μέλη της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ