Καιρός: Βελτίωση αναμένεται από αύριο Πέμπτη – Η πρόγνωση εως την Παρασκευή 8/12

Καιρός: Βελτίωση αναμένεται από αύριο Πέμπτη – Η πρόγνωση εως την Παρασκευή 8/12


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Βελτίωση θα αρχίζει να παρουσιάζει ο καιρός από αύριο Πέμπτη σε όλη την χώρα σχεδόν με λίγες τοπικές μπόρες αστάθειας κατά διαστήματα να εντοπίζονται μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο σε περιοχές της Δυτικής χώρας και της Ανατολικής νησιωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα αρχίζει κυρίως από την ερχόμενη Παρασκευή να παρουσιάζει περαιτέρω άνοδο με την έλευση πιο θερμών αερίων μαζών που θα εισέλθουν από την βόρεια Αφρική και ο καιρός θα μαλακώσει αρκετά μέχρι και το Σάββατο, με την θερμοκρασία να φτάνει στα βόρεια τους 18-19°C στα κεντρικά τους 21-22°C και τοπικά 23°C και στα νότια τους 25°C με τον νοτιά να επιμένει και να ενισχύεται(Παρασκευή-Σάββατο) στα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα Πελάγη.

•Αλλαγή του καιρού σταδιακή φαίνεται από την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα εισέλθει από την Αδριατική Θάλασσα στο Ιόνιο βαρομετρικό χαμηλό και θα αρχίσουν τοπικές σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά βορειοδυτικά και με μπόρες αστάθειας στην ανατολική νησιωτική χώρα και Θράκη. Προς το απόγευμα με βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε περιοχές βόρειες της Δυτικής/Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου φαίνεται να επηρεάζονται κατά τόπους στο σύνολό τους. Τα φαινόμενα στα Δυτικά θα συνεχιστούν και θα ενταθούν από το απόγευμα προς βράδυ. Ψυχρές αέριες μάζες θα κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά από το απόγευμα της Κυριακής στη Βόρεια χώρα ρίχνοντας σιγά σιγά τον υδράργυρο. Η θερμοκρασία φαίνεται να διατηρείτε αμετάβλητη σε υψηλές τιμές για την εποχή στο σύνολο της χώρας.

•Την νέα εβδομάδα περιμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο στην χώρα με τις θερμοκρασίες να “προσαρμόζονται” με την εποχή, που στην Βόρεια χώρα μόνο ο καιρός θα είναι πιο ψυχρός για κλιματικά επίπεδα.

•Πιο αναλυτικά την Δευτέρα 4/12 ο καιρός θα αρχίζει να επιδεινώνεται σε όλη την χώρα σχεδόν, με την ατμοσφαιρική διαταραχή να αρχίζει να κινείται ανατολικότερα και να επηρεάζει μέσα στην ημέρα το σύνολο της επικράτειας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες φαίνονται να είναι κατά τόπους έντονες στα Δυτικά, τα Βόρεια και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην υπόλοιπη γενικά χώρα τα φαινόμενα θα είναι αρκετά πρόσκαιρα και σε πιο τοπικό επίπεδο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην Βόρεια χώρα με την θερμοκρασία να αγγίζει τις μέγιστες τιμές τους 12-13°C, στα κεντρικά δεν θα προλάβει να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και θα φτάσει τους 18-19°C και στα πιο νότια τους 20-21°C.

•Την ερχόμενη Τρίτη τα φαινόμενα κυρίως θα μετατοπιστούν στην Ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές εξασθενημένες μπόρες ή ψιχάλες και κυρίως στα Δυτικά με την μορφή αστάθειας. Η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα με το θερμόμετρο να φτάνει κοντά στους 15°C στα κεντρικά και στα πιο νότια κοντά στους 17°C με 18°C. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

•Την Τετάρτη 6/12 θα παρατηρηθεί νέα αλλαγή από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά με ένα νέο χαμηλό να επηρεάζει και πάλι το σύνολο και πάλι της χώρας, το οποίο φαίνεται να είναι πιο οργανωμένο και βαθύ με αποτέλεσμα να υπάρξουν πιο αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στο πέρασμά του. Πέραν τις βροχές θα υπάρξουν και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

•Την Πέμπτη 7/12 θα διατηρηθούν κάποια φαινόμενα μπόρες κατά τόπους στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με ψυχρό το μοτίβο του καιρού κυρίως στην Βόρεια χώρα και στην υπόλοιπη σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο στα βόρεια σε μικρή περαιτέρω πτώση φτάνοντας περίπου τους 10°C με 11°C και στην υπόλοιπη χώρα να μην αλλάζει.

•Σταδιακά από την Παρασκευή 8/12 φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα αρχίζουν να εξασθενούν και να περιορίζονται στα Ανατολικά νησιωτικά. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει μεταβολή και να επικρατεί αρκετά ψυχρός καιρός κυρίως στη βόρεια χώρα.


Σχολιάστε εδώ