ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Συνεχίζεται η φυγή ευρωπαϊκών βιομηχανιών προς τις ΗΠΑ – «Δεύτερο χέρι» ρούχα από μεγάλες αλυσίδες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Συνεχίζεται η φυγή ευρωπαϊκών βιομηχανιών προς τις ΗΠΑ – «Δεύτερο χέρι» ρούχα από μεγάλες αλυσίδες

♦ Κρίσιμη απόφαση για τις δαπάνες του Βερολίνου. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα κρίνει εάν η κυβέρνηση παραβιάζει το λεγόμενο φρένο χρέους.

Βαθαίνει η κρίση στην αγορά ακινήτων της Γερμανίας. Εγκυμονούντα κίνδυνοι για όλους τους τομείς της γερμανικής οικονομίας. Το σχέδιο δράσης 14 σημείων που συμφώνησαν κυβέρνηση και κατασκευαστικός κλάδος ίσως δεν επαρκεί.

♦ Συνεχίζεται η φυγή ευρωπαϊκών βιομηχανιών προς τις ΗΠΑ. Επένδυση 700 εκατ. δολ. στη Βόρεια Αμερική ανακοίνωσε η γερμανικής Aurubis.

Νέα επιχειρηματική ελίτ αναδύεται στη Ρωσία στη σκιά του πολέμου. Ποιοι επωφελήθηκαν από τη μαζική έξοδο πολυεθνικών εταιρειών. Απέκτησαν τις δραστηριότητες εταιρειών όπως οι McDonld’s, Ball Corp και Heineken.

♦ Πληθωρισμός 3% στην Ιαπωνία έπειτα από τρεις δεκαετίες. Η ανάκαμψή του αποτελεί καλή είδηση για τη χώρα. Έξοδος από τη μακροχρόνια παγίδα στην οποία εγκλωβίστηκε από τη δεκαετία του 1990, τον στασιμοπληθωρισμό.

Στο 1,7 δισ. δολάρια η περιουσία του «Mr WeWork». Ο Ανταμ Νιούμαν σήμερα αναπτύσσει μια άλλη strtup, τη Flow.

♦ Θα παραμείνουν τα υψηλά τα επιτόκια, λένε οι τραπεζίτες. Στο σημερινό περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να περιοριστεί, είπε ο Νάγκελ.

Στο 11,1% είναι σήμερα οι τιμές των ακινήτων που είχαν αγγίξει το 2008 στο υψηλότερο επίπεδο. Ανοδικά κινούνται σήμερα και έχουν αυξηθεί κατά 53,6%. Ανοδικά κινούνται και τα ενοίκια. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορούν να κρατήσουν όρθια την οικονομία.

♦ «Δεύτερο χέρι» ρούχα από μεγάλες αλυσίδες. Διεθνείς εταιρείες ένδυσης προωθούν υπηρεσίες επιστροφών ρούχων και επιδιόρθωσης, από τη στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ