ΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ – Επεισόδιο 6: Τι ανακαλύπτουν οι Σοφιανός και Τσακαλάκης;

ΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ – Επεισόδιο 6: Τι ανακαλύπτουν οι Σοφιανός και Τσακαλάκης;

Δείτε το νέο επεισόδιο της νέας σουρεαλιστικής κωμωδίας μυστηρίου του Alpha στις 21:00 στον Alpha

To κουβάρι του μυστηρίου της πιο θεϊκής κωμωδίας θα αρχίσει να ξετυλίγεται σε μία αστυνομική κωμωδία με λίγα αποδεικτικά στοιχεία, πολλούς υπόπτους και αμέτρητες ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Δείτε το επεισόδιο ΕΔΩ

Δείτε όλα τα επεισόδια ΕΔΩ

Επεισόδιο 6

Σοφιανός και Τσακαλάκης ανακαλύπτουν ότι ο Αγγέλου είχε φιλικές σχέσεις με τον Καραΐσκο κι αποφασίζουν να τον προσεγγίσουν. Παράλληλα, οι αδερφές Ουρανία, Αγαθονίκη και Χρυσοβαλάντω γίνονται αποδέκτες απειλητικών μνημάτων κι αναστατώνονται.
Στη μυστική τους έρευνα, ηγουμένη κι Αρσινόη, επισκέπτονται την Δόξα Βυζαντίου, την ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο ο Αγγέλου και βρίσκουν ένα σημαντικό στοιχείο που θα τις οδηγήσει στην επόμενη αποστολή τους. Το ίδιο βράδυ μία από τις μοναχές θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στην ζωή των υπόλοιπων μοναχών…


Όλοι οι ήρωες της σειράς έχουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα προσωπικότητας αλλά και τη δική τους εμπλοκή στο… μυστήριο που ζητά λύση. Οι ανέμελες, μέχρι πρότινος, ζωές τους μπλέκονται σε ένα κυνηγητό απίστευτων καταστάσεων και αποκαλύψεων και όλοι γίνονται πρωταγωνιστές φέρνοντας ο καθένας τη δική του απάντηση στη λύση.

Η ιστορία μας ξετυλίγεται ανάμεσα σε τρεις παράλληλους κόσμους: Ο… (απο)κόσμος της Μονής με τις πέντε μοναχές, ο… «λαϊκός κόσμος» των δύο ντεντέκτιβ και ο «αμαρτωλός κόσμος» των κακών. Αν και θα βρεθούν σε κοινά μονοπάτια, άλλοι στο τέλος θα επιλέξουν αυτό της αρετής και άλλοι της κακίας. Είμαστε σίγουροι ποιος θα καταλήξει σε ποιο;

Σε σκηνοθεσία του μετρ των κωμικών σειρών, Αντώνη Αγγελόπουλου και σενάριο των Νίκου Τσιάμη, Νίκου Μήτσα και Παναγιώτη Χριστόπουλου, οι Φόνοι Στο Καμπαναριό έρχονται να δώσουν άλλο νόημα στις Παρασκευές μας, χαρίζοντας μας «φονικές» ατάκες και γέλια μέχρι «θανάτου».

Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κώστας Μαγκλάρας, Περικλής Αλμπάνης, Νικόλας Απέργης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς

Φόνοι Στο Καμπαναριό: Πρεμιέρα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21:00 στον Alpha!

Γνωρίστε τους χαρακτήρες της σειράς

 

ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου)
Ποτέ πριν δεν υπήρξε τόσο χαρισματική ηγουμένη στο κοινόβιο της Αγίας Θεοδούλης. Έχει αναλάβει τη διοίκηση της μονής τα τελευταία δέκα χρόνια και τη διευθύνει με σύνεση και πραότητα. Πάντα μ’ έναν καλό λόγο για όλους, είναι ο φύλακας άγγελος της αδελφότητας, η μητέρα τους, αλλά κι η μαμά τους. Ο Χριστός δεν ήταν από πάντα ο «έρωτας» της ζωής της. Επέλεξε τη μοναστική ζωή πριν 27 χρόνια αλλά στις αδελφές της δεν έχει αποκαλύψει ποια ήταν πριν πάρει τον δρόμο του Θεού. Μέχρι να βρεθεί η σορός του άγνωστου νεαρού στη μονή ήταν γαλήνια κι ευτυχισμένη. Από εκεί κι έπειτα ξεκινά ο Γολγοθάς της αφού αποφασίζει να κάνει μυστική έρευνα για να διαλευκάνει το μυστήριο του φόνου κι έτσι μετατρέπεται από στωική κι αφοσιωμένη καλόγρια σε ριψοκίνδυνη κι αδίστακτη ντετέκτιβ.

ΑΔΕΡΦΗ ΑΡΣΙΝΟΗ (Ρένια Λουϊζίδου)
Αρχιδιακόνισσα της μονής και δεξί χέρι της ηγουμένης. Παλαιών αρχών, αυστηρή μ’ όλες τις αδερφές και πρωτίστως με τον εαυτό της, στον οποίο δε συγχωρεί το παραμικρό. Συχνά κάνει ξαφνικές εφόδους στα κελιά των μοναχών για να ελέγξει αν τηρούνται όλα κατά γράμμα. Εύθικτη και παρορμητική, «τα παίρνει» στο κρανίο με ψύλλου πήδημα και θυμώνει και με τον αέρα που αναπνέει. Πίσω, ωστόσο, απ’ την πανοπλία της δυναμικής μοναχής κρύβει μία ευαίσθητη και συμπονετική ψυχή. Παρόλο που πασχίζει να φτάσει στην Καθ’ ομοίωση, κουβαλά ένα βεβαρημένο παρελθόν που την καταδιώκει σαν Ερινύα. Με την ανακάλυψη του πτώματος η εμπιστοσύνη της κλονίζεται και βλέπει εχθρούς ανάμεσα στις αδελφές… Μέχρι που γίνεται Δόκτορ Γουάτσον στον Σέρλοκ της ηγουμένης.

ΑΔΕΡΦΗ ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ (Μένη Κωνσταντινίδου)
Οσιακή μορφή, χαμηλοβλεπούσα, ενάρετη, υπόδειγμα νήψης και υπακοής. Μαθήτρια του πρώτου θρανίου σ’ ό,τι αφορά στα θρησκευτικά προσχήματα. Αν υπήρχε Όσκαρ καλύτερης καλόγριας θα το κέρδιζε παμψηφεί. Ψυχαναγκαστική κι υστερική με την καθαριότητα, φροντίζει ώστε να διατηρείται η μονή πάντα στην εντέλεια. Εσωστρεφής και μοναχική, προτιμά να περνά τις ώρες κλεισμένη στο κελί της κάνοντας μετάνοιες και προσευχές. Για κακή της τύχη, είναι αυτή που ανακαλύπτει το πτώμα. Αρχικά, κανείς δεν την υποπτεύεται… Τ’ ανομολόγητα πάθη της όμως, κάποια στιγμή, θα την προδώσουν.

ΑΔΕΡΦΗ ΟΥΡΑΝΙΑ (Λυδία Τζανουδάκη)
Εύθραυστη και λιγομίλητη. Σύμμαχος της αδελφής Χρυσοβαλάντως κάθε φορά που εκείνη παρεκτρέπεται. Εμπιστεύεται τους λάθος ανθρώπους και κάνει τις λάθος επιλογές. Έχει μεγάλη αδυναμία στην ηγουμένη, την οποία έχει και πρότυπό της. Τον ελεύθερο της χρόνο τον περνά πλέκοντας κομποσκοίνια για να εκτονώσει τη θλίψη που κρύβει μέσα της. Μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δε γνώρισε τους πραγματικούς γονείς της. Όταν η ηγουμένη επισκέφτηκε το ορφανοτροφείο, χρόνια πριν, είδε στο πρόσωπό της την μητέρα που δεν είχε ποτέ. Την ακολούθησε κι, όπως λέει η ίδια, στο μοναστήρι βρήκε την οικογένεια που δεν είχε ποτέ έως τότε. Τα μυστικά που κρύβει θα στραφούν εναντίον της και θα γίνει ένα από τα θύματα αυτής της ιστορίας.

ΑΔΕΡΦΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ (Άννη Θεοχάρη)
Δόκιμη καλόγρια που αναπολεί τους εγκόσμιους πειρασμούς. Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση εφηβείας απ’ την οποία αδυνατεί να βγει. Αυθόρμητη κι ετοιμόλογη, πέφτει διαρκώς σε αμαρτωλά παραπτώματα που φέρνουν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τις υπόλοιπες μοναχές. Το μικρόβιο της μοναχισμού το κόλλησε όταν είδε για πρώτη φορά την Μελωδία της Ευτυχίας στο θέατρο κι ονειρεύτηκε τον εαυτό της στο ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Κάπως έτσι κατέληξε στο κοινόβιο της Αγίας Θεοδούλης. Έκτοτε προσπαθεί να προσαρμοστεί στο μοναστικό τρόπο ζωής, με μεγάλη αποτυχία. Αχίλλειος πτέρνα της το πρωινό ξύπνημα κι οι πίτσες. Μια vegan με έξτρα μανιτάρι είναι που θα την εμπλέξει στα όσα συνέβησαν την νύχτα του φόνου.

ΠΑΤΗΡ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ( Περικλής Αλμπάνης)
Εφημέριος σε ενορία, πνευματικός πατέρας των μοναχών. Φιλήσυχος και καλοκάγαθος, μετακινείται με ποδήλατο επειδή κάνει καλό στον βηματοδότη του. Χόμπι του η αγιογραφία στην οποία επιδίδεται με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα εκτός απ’ τα μάτια των αγίων, τα οποία δυσκολεύεται να πετύχει. Έχει άριστη σχέση με τις μοναχές, τις οποίες εξομολογεί μια φορά το μήνα. Μόνο σ’ αυτόν έχει μιλήσει η αδελφή Μαρία για το σκοτεινό παρελθόν της. Γι’ αυτό κι όταν ανακαλύψει ότι η ηγουμένη έχει βγει απ’ το δρόμο του Θεού, θα κάνει τα πάντα για να μην πάρει τον κατήφορο και τη χάσει απ΄ το ποίμνιό του.

ΣΥΜΕΩΝ (Νικόλας Απέργης)
Ο πιο πιστός απ΄ τους πιστούς στην ενορία του πατέρα Φανούριου. Βρίσκεται συνέχεια στην εκκλησία και στόχος του είναι να ακολουθήσει τα χνάρια του. Όταν ο πατήρ Φανούριος υποπτευθεί ότι κάτι κακό έχει συμβεί στη μονή, του αναθέτει την παρακολούθηση της αδελφής Μαρίας και της αδελφής Αρσινόης. Από εκεί κι έπειτα γίνεται της κάπας τους μανίκι ώστε να γνωρίζει κάθε βήμα τους και να ενημερώνει με live συνδέσεις τον πατέρα Φανούριο για το πού βρίσκονται και τί κάνουν. Δυστυχώς για εκείνον κάνουν πολλά τα οποία αναγκάζεται να κάνει και εκείνος.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ (Γιωργής Τσουρής)
Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και 3 χρόνια. Στην τελευταία του υπόθεση έκανε λάθος εκτίμηση υπόπτου και πυροβόλησε αθώο πολίτη. Το όνομά του στιγματίστηκε, η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα και κατέληξε ο περίγελος των συναδέλφων του στο τμήμα. Απογοητευμένος με την τροπή που πήρε η καριέρα του, κλείστηκε στον εαυτό του, έπεσε σε κατάθλιψη κι απομάκρυνε, άθελά του, τη γυναίκα του, η οποία κάποια στιγμή του ζήτησε να πάρουν διαζύγιο. Η εξιχνίαση του φόνου στη μονή έρχεται ως μάννα εξ’ ουρανού. Επιστρέφοντας, ωστόσο, δυσκολεύεται να πάρει πρωτοβουλίες και να είναι τολμηρός, τρέμοντας στην ιδέα ότι θα κάνει το ίδιο λάθος. Θα μπορέσει τελικά να ξεπεράσει τις φοβίες του, να πιάσει το δολοφόνο και ν’ αποκαταστήσει τη φήμη του;

ΕΚΤΟΡΑΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ (Βαγγέλης Δαούσης)
Πολλά υποσχόμενος απόφοιτος της αστυνομικής σχολής και βύσμα του διοικητή. Φύσει ευγενικός, μιλά πάντα στον πληθυντικό και μένει ακόμα με τη μαμά και τον μπαμπά. Παρορμητικός, ενθουσιώδης και πολυλογάς, πραγματικός εκπρόσωπος της generation z, αντιπροσωπεύει όλα όσα δεν είναι ο Σοφιανός, ο οποίος αρνείται να του εμπιστευτεί το οτιδήποτε πλην της αρχειοθέτησης. Στην πορεία ωστόσο της έρευνας, ο Τσακαλάκης τον διαψεύδει καθώς αποδεικνύεται δεινός συλλέκτης στοιχείων κι απίστευτα αποτελεσματικός.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (Αντριάνα Ανδρέοβιτς)
Χαριτωμένη κι αεικίνητη, υπεύθυνη για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Στα άστρα βλέπει μόνο ζώδια κι είναι, εδώ και δύο χρόνια, κρυφά ερωτευμένη με τον Σοφιανό. Κάποια στιγμή ο Σοφιανός θα ζητήσει τη βοήθειά της στην έρευνα κι εκείνη θα φέρει σε πέρας την αποστολή κερδίζοντας την πολυπόθητη συμπάθειά του και δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να αναπτυχθεί η σχέση τους… Μέχρι που επιστρέφει η πρώην σύζυγος του Σοφιανού και μπαίνει εμπόδιο στο ειδύλλιό τους. Θα καταφέρει άραγε να τον κερδίσει;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ (Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης)
Αδίστακτος, καιροσκόπος, κυνικός. Εκτελεί συμβόλαια θανάτου αλλά παράλληλα είναι και ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής ταινιών ενηλίκων. Μεγάλες του επιτυχίες οι ταινίες «Πάμε Καβάλα» και «Φονικό Πολυβόλο». Σκυθρωπός κι αγέλαστος, έχει μονίμως το ύφος του poker face για να μην προδίδει στους άλλους τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Όταν μαθαίνει για τον θάνατο του Πέτρου αλλάζουν οι ισορροπίες στη ζωή του και βάζει στόχο να ανακαλύψει το δολοφόνο του. Αυτή του η στοχοπροσήλωση θα τον φέρει αντιμέτωπο με μεγαλύτερα κεφάλια απ΄ τον ίδιο και θα του στοιχίσει περισσότερο από όσο θα περίμενε.

 

#alphatv

#kampanario


Σχολιάστε εδώ