Η Κύπρος κινδυνεύει…

Η Κύπρος κινδυνεύει…

Δραματική προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκτουρκισμού της Κύπρου απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεγάλη Βρετανία, όπου τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Παρασκευής του Χάροου στο Λονδίνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος επεσήμανε ότι η Κύπρος κινδυνεύει όσο ποτέ και ότι η Τουρκία επιχειρεί να οδηγήσει στον εκτουρκισμό της Κύπρου με τρεις τρόπους. Ένας εξ αυτών, όπως τόνισε, είναι «η προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία δημιουργήθηκε εξ αρχής με περιορισμένες ελευθερίες, λόγω των δολιοτήτων άλλων χωρών».

«Το τελευταίο μας όπλο για να ανακτήσουμε την ελευθερία μας είναι η διατήρηση της κρατικής μας οντότητας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, γιατί, όπως είπε, «αν δημιουργηθεί ένα κράτος εξ αρχής, όπως επιδιώκει η Τουρκία, τότε θα είμαστε κοινότητα και όχι κράτος».

Ο Αρχιεπίσκοπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τον συνεχιζόμενο εποικισμό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι Τούρκοι θα πετύχουν με το πέρασμα του χρόνου την αναγνώρισή τους ως «νόμιμους κατοίκους της Κύπρου». Το σημαντικότερο για τον Αρχιεπίσκοπο είναι ότι η Τουρκία επιδίδεται σε απόπειρα εκφοβισμού των Ελληνοκυπρίων, με σκοπό να φύγουν, όπως έκανε και με τους Έλληνες στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ