ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Δεν είναι άραγε ο Στέφανος Κασσελάκης προϊόν αυτής της δημοκρατίας;

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Δεν είναι άραγε ο Στέφανος Κασσελάκης προϊόν αυτής της δημοκρατίας;

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή

♦ Δεν είναι άραγε ο Στέφανος Κασσελάκης προϊόν αυτής της δημοκρατίας, που υπερασπιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στην αντιμνημονιακή του εφηβεία, αλλά και όταν είχε φτάσει ως κυβέρνηση να εισηγείται την αναθεώρηση του Συντάγματος; Δεν είχε τότε παρουσιαστεί ως υγιής μεταρρύθμιση η συγχώνευση της Βουλής με την πλατεία;

♦ Ομαδική ταφή έξω από το νοσοκομείο, υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού, κυβερνητικά κτίρια της Χαμάς στη Γάζα. Βρήκαμε όπλα και ενδείξεις για ομήρους σε υπόγειο άλλου νοσηλευτικού ιδρύματος, ισχυρίζεται το Ισραήλ, όμως παλαιστινιακή οργάνωση το διαψεύδει.

♦ Μέσω Κύπρου η μεταφορά ρωσικού μαύρου χρήματος. Διαρροή εγγράφων της PwC Cyprus. Στο φως στοιχεία από λογιστικές και δικηγορικές εταιρείες απέδειξαν το εύρος του προβλήματος διακίνησης κεφαλαίων των ολιγαρχών μετά τις κυρώσεις της ΕΕ.

♦ Αύξηση μεταναστών στο Ελσίνκι. Η Φινλανδία κατηγορεί τη Ρωσία για εσκεμμένη κίνηση, που εκτιμάται ως φθηνή προσπάθεια αποσταθεροποίησης χωρίς εμπλοκή του στρατού.

♦ Ευρωπαϊκή η κρίση στην Ισπανία. Επιστολή της ΕΕ μετά τα πυρά Βέμπερ κατά Σάντσεθ για την αμνηστία σε Καταλανούς, η οποία θα αποδυναμώσει τη δικαστική εξουσία.

♦ Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα για το κλίμα. Ανεπαρκείς οι πρωτοβουλίες των κρατών, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί σε χρηματοδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 8,3 τρισ. τόνοι έλιωσαν στην Ανταρκτική μεταξύ 1997-2021. 3,6 χιλιοστά ετησίως η άνοδος της στάθμης των υδάτων στη Μεσόγειο.

♦ Black Friday… Oι 10 κανόνες για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές. 12,5 εκατ. ευρώ έκαναν φτερά από τις τσέπες των καταναλωτών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

♦ Χορός εκατομμυρίων από Ρώσους ολιγάρχες. Μεγάλη διαρροή οικονομικών δεδομένων στην εφημερίδα «Guardian» εγείρει ανησυχίες για τον ρόλο της χώρας στη διαχείριση των ρωσικών περιουσιών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ