Πολύ καλή η Ελλάδα! Φρέναρε τη Γαλλία και άφησε υποσχέσεις ενόψει μπαράζ!

Πολύ καλή η Ελλάδα! Φρέναρε τη Γαλλία και άφησε υποσχέσεις ενόψει μπαράζ!

Η Εθνική Ελλάδας ήρθε 2-2 με τους «τρικολόρ» στην OPAP Arena, δείχνοντας τσαγανό σε μια “ματσαρά” κυρίως στο β’ μέρος για το European Qualifiers.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εξαιρετικό απέναντι στην δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία μέσα στην “καυτή” έδρα της “Αγιάς Σοφιάς” και τώρα όλα για όλα για το παιχνίδι με το Καζακστάν τον Μάρτιο.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους Γάλλους να ανοίγουν το σκορ στο 42’ με τον Κόλο Μουανί που πλάσαρε δυνατά από πλάγια θέση. Νωρίτερα, στο 33’, ο Γκριεζμάν είχε δοκάρι, όπως και μια πολύ καλή ευκαιρία στο 15’.

Στην επανάληψη η Εθνική μπήκε πολύ δυναμικά και «έστειλε μήνυμα» με τον Ιωαννίδη στο 52’ που πλάσαρε λίγο άουτ.

Από το 56’ ως το 61’, η κατάμεστη «OPAP Arena» πήρε «φωτιά». Αρχικά με τον Μπακασέτα που ισοφάρισε με έναν «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή και εν συνεχεία με τον Ιωαννίδη που έδωσε προβάδισμα 2-1 στην Εθνική ομάδα με ωραίο σουτ και έπειτα από ιδανική πάσα του Γιαννούλη.

Οι Γάλλοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 74’ με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Φοφανά που ήταν αδύνατο να βγάλει ο Βλαχοδήμος. Οι εντυπωσιακές προσπάθειες του Εμπαπέ στο 89’ και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, βρήκαν αμφότερες το δοκάρι και το σκορ δεν άλλαξε.

Η Εθνική μας, χάρισε στους Έλληνες φιλάθλους ένα υπέροχο φινάλε στα προκριματικά του Euro όπου κατετάγη 3η στον όμιλό της, με το βλέμμα πλέον να στρέφεται στα μπαράζ του Μαρτίου κόντρα στο Καζακστάν.

ΓΚΟΛ: 56′ Μπακασέτας, 61′ Ιωαννίδης / 42′ Κόλο Μουανί, 74′ Φοφανά
Κίτρινες: 34′ Μπουχαλάκης, 40′ Ρέτσος, 75′ Ιωαννίδης / 34′ Ντεμπελέ, 55′ Φοφανά, 90΄+1΄Γκριεζμάν
Κόκκινη:
Δοκάρι: – / 34′ Γκριεζμάν, 90′ + 5΄ Εμπαπέ

ΕΛΛΑΔΑ (Ζεράρ Νους): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85′ Σάλιακας), Γιαννούλης, Μπακασέτας (85′ Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (77′ Παυλίδης), Ιωαννίδης (77′ Ζέκα).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Σαμπά, Κουντέ (64′ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85′ Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64′ Κομάν), Κολό Μουανί (64′ Εμπαπέ), Ζιρού (70′ Tουράμ).

Η ΕΠΟ, στην ιστοσελίδα της epo.gr παρουσιάζει live στατιστικά στοιχεία του αγώνα της Εθνικής Ομάδας με την αντίστοιχη της Γαλλίας (21:45) στην OPAP Arena, για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024. Παρακολουθήστε ΕΔΩ τη στατιστική κάλυψη του αγώνα Ελλάδα-Γαλλία.

Φωτό: ΕΠΟ

Σχολιάστε εδώ