1.000 σκάφη φεύγουν από Τουρκία για Γάζα με στόχο να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό

1.000 σκάφη φεύγουν από Τουρκία για Γάζα με στόχο να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό

Στην Τουρκία προϊδεάζουν τα σχέδια για διαδήλωση με τον απόπλου 1.000 και πλέον σκαφών από την Τουρκία με προορισμό τη Γάζα σε μια προσπάθεια αποκλεισμού του ισραηλινού αποκλεισμού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας The Times of Israel, περίπου 1.000 σκάφη θα συγκεντρωθούν στο Μποντρούμ της Τουρκίας αύριο Τετάρτη και θα κατευθυνθούν προς τη Γάζα σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό και να διαταράξουν τη ροή του θαλάσσιου εμπορίου που εισέρχεται στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς.

Ως διοργανωτής εμφανίζεται ένας ακτιβιστής ονόματι Βολκάν Οκτσού. Ο λογαριασμός του στην πλατφόρμα Χ έχει εθνικιστικά χαρακτηριστικά και οι αναρτήσεις του εκθειάζουν τους χειρισμούς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, έναντι της Γάζας.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα Türkiye, ο Οκτσού δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων προέρχεται από τη Ρωσία και την Ισπανία. «Οι Ρώσοι έρχονται με 313 σκάφη και οι Ισπανοί με 104 σκάφη. 12 ιδιοκτήτες σκαφών από την Τουρκία δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν. Ελπίζουμε ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί».


Σχολιάστε εδώ