Ορατότης μηδέν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ορατότης μηδέν για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

–Αποχωρούν μαζικά από το κόμμα στελέχη και οργανωμένα μέλη
–Παρέμβαση κατόπιν… διάσπασης από τον Αλ. Τσίπρα

Μη αναστρέψιμη δείχνει να είναι η πορεία φθοράς και αποδιάρθρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κρίση που ξέσπασε με την ανάδειξη νέας ηγεσίας όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση.

Οι αποχωρήσεις στελεχών από όλη την κομματική ιεραρχία (πρώην βουλευτές, μέλη Κεντρικής Επιτροπής, νομαρχιακών κ.ά.) αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πιθανότατα και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών. Το κλίμα απογοήτευσης και απαισιοδοξίας εδραιώνεται στο εσωτερικό του κόμματος, κάτι που αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σε μία δε εξ αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην… τρίτη θέση (!), με το ΠΑΣΟΚ να τον προσπερνά και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Στην Κουμουνδούρου, μετά την αρχική ανακούφιση με την αποχώρηση των στελεχών της «Ομπρέλας», επικρατεί έντονος προβληματισμός και ανησυχία. Και αυτό διότι το κύμα αποχωρήσεων παίρνει τη μορφή τσουνάμι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εκτονωθεί όλη αυτή η αναταραχή. Καθώς είναι ισχυρές οι πιθανότητες οι απώλειες να είναι τέτοιες που θα θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή πορεία του κόμματος και κυρίως τις προοπτικές για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Με κινήσεις εξωστρέφειας ο Στ. Κασσελάκης επιχειρεί να βγει από το τούνελ των εσωκομματικών διενέξεων και να μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χωρίς επιτυχία, είναι η αλήθεια, καθώς στην επικαιρότητα εξακολουθούν να κυριαρχούν, με την… αρωγή και των Μέσων Ενημέρωσης, οι αποχωρήσεις στελεχών, οι σφοδρές επιθέσεις από τους αποχωρήσαντες καθώς και τα σενάρια για την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών. Και όσο αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται τόσο θα διαρκεί και ο εγκλωβισμός της ηγεσίας και η αδυναμία εκδήλωσης πολιτικών πρωτοβουλιών με κοινωνική απήχηση. Οι αμέσως επόμενες θα είναι ούτως ή άλλως κρίσιμες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένεται να αποκαλυφθούν οι προθέσεις της Έφης Αχτσιόγλου και των στελεχών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Αν, δηλαδή, θα αποχωρήσουν ή θα παραμείνουν εντός των τειχών, σε ρόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις της ηγεσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Αχτσιόγλου βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, με την προοπτική να ενταχθεί στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα, πλην όμως, καμιά πλευρά δεν τις επιβεβαιώνει. Μια τέτοια εξέλιξη παρουσιάζει εκ των πραγμάτων σοβαρές δυσκολίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να αποσαφηνισθεί η θέση της κ. Αχτσιόγλου στον νέο φορέα.
Δεδομένου ότι ήταν μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι να θέλει να ηγηθεί του νέου φορέα. Στο μεταξύ, αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ξαφνική παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα.

Ο οποίος, αφού για εβδομάδες παρακολουθούσε ως… απλός θεατής τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα του, αποφάσισε να σηκωθεί από τον καναπέ και να… εκφράσει την ανησυχία του για την ενότητα. Μια παρέμβαση που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς στο μεταξύ έχουν αποχωρήσει σημαίνοντα στελέχη, πρώην υπουργοί και βουλευτές, πρόεδροι νομαρχιακών οργανώσεων κ.ά.

Ως εκ τούτου, από αρκετούς ε­ντός του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνονται ε­ρωτηματικά ως προς τις πραγματικές προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αν δηλαδή τον ενδιαφέρει απλά η ενότητα ή στο πίσω μέρος του μυαλού έχει την επάνοδό του σε… ρόλο ειρηνοποιού και σωτήρα. Αφού στο μεταξύ ο Στ. Κασσελάκης θα έχει… καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τους ανεπιθύμητους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ