Σε τέλμα η κυβέρνηση

Σε τέλμα η κυβέρνηση

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

–Πιέζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ανασχηματισμό

Κόντρες, εντάσεις, καθυστερήσεις, αβελτηρίες και αστοχίες έχουν σχηματίσει ένα θολό σύννεφο πάνω από την κυβέρνηση. Γεγονός που σε τακτά χρονικά διαστήματα επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Παρά τις επίμονες εκκλήσεις και εντολές του Μεγάρου Μαξίμου για επιτάχυνση, η «μηχανή» αδυνατεί να ανεβάσει στροφές, με συνέπεια τα πάντα να κινούνται με αργούς ρυθμούς και το παραγόμενο έργο να είναι κατώτερο των περιστάσεων.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, από την πλευρά ορισμένων κυβερνητικών στελεχών υπάρχουν συμπεριφορές και δηλώσεις που προδίδουν αλαζονεία. Απόρροια όλα αυτά αφενός των δημοσκοπήσεων, που επιβεβαιώνουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, και αφετέρου της διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί στην αντίπερα όχθη, στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση προβληματίζει, όπως είναι φυσικό, το Μέγαρο Μαξίμου, που αναζητεί τρόπους για να ανέβουν οι στροφές της κυβερνητικής μηχανής.

Καμπανάκι από τις δημοσκοπήσεις
Την ίδια στιγμή, το κλίμα στην κοινωνία βαίνει σταθερά επιδεινούμενη όσον αφορά την κυβέρνηση. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο, οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση αυξάνονται σταθερά και αμείωτα! Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα της Alco το 55% είπε ότι από την κυβέρνηση υπάρχει αλαζονική συμπεριφορά, ενώ το 71% δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της.

Σε έρευνα, δε, της MRB το 61,5% απάντησε ότι το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο είναι κατά πολύ χειρότερο από αυτό πριν από τις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχουν καταλήξει στη διαπίστωση ότι το περιβόητο rotation που επέλεξε ο πρωθυπουργός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αντίθετα, λειτούργησε σε βάρος του κυβερνητικού έργου.

Πρόσωπα που τοποθετήθηκαν σε κομβικής σημασίας υπουργεία όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ρόλου τους, αλλά με τους χειρισμούς τους διόγκωσαν τα προβλήματα και εξέθεσαν σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τουλάχιστον πέντε υπουργοί, μεταξύ αυτών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Β. Κικίλιας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ενταθεί οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μαζί οι προτροπές προς το Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Από το επιτελείο του πρωθυπουργού τονίζουν ότι θέμα ανασχηματισμού δεν υφίσταται και ότι προτεραιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη αποτελεί η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, από κυβερνητικούς παράγοντες, η συζήτηση για αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ήδη ξεκινήσει στο Μαξίμου. Με τη διαφορά ότι ο πρωθυπουργός δεν ενεργεί εν θερμώ και με βάση τις πιέσεις (εισηγήσεις) που δέχεται. Πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε ανασχηματισμό όταν κρίνει ότι είναι κατάλληλος ο χρόνος. Ότι θα κάνει ανασχηματισμό πρέπει να θεωρείται βέβαιο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ