Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Σπαρτιάτες

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Σπαρτιάτες

-Στα χέρια της δικαιοσύνης 11 βουλευτές μετά την άρση της ασυλίας τους

Μετά την απόφαση της Βουλής να άρει την ασυλία δέκα βουλευτών των Σπαρτιατών και ενός που έχει ανεξαρτητοποιηθεί, άνοιξε ο δρόμος για τη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη του αδικήματος της εξαπάτησης των ε­κλογέων.

Δηλαδή, αν, ενώ ήταν υποψήφιοι ενός κόμματος, στην πραγματικότητα χειραγωγούνταν από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλ. Κασιδιάρη. Η απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία μετά από σχετικό αίτημα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ προηγήθηκε η αντίστοιχη απόφαση (εισήγηση) από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Οι βουλευτές των Σπαρτιατών αποκρούουν την κατηγορία που τους αποδίδεται και υποστηρίζουν ότι δεν χειραγωγήθηκαν, ούτε χειραγωγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ζήτησαν, μάλιστα, οι ίδιοι να αρθεί η ασυλία τους για να αποδειχθεί η αθωότητά τους, σε μια κίνηση εντυπώσεων, καθώς η άρση ήταν δεδομένη και βέβαιη. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η πρώτη αντίδραση του προέδρου του κόμματος Β. Στίγκα, ο οποίος χαρακτήρισε κίνηση εντυπωσιασμού την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι στόχος είναι «να ρίξουν λίγο αίμα στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση είχε ως αφορμή και αιτία τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Στίγκας για εξωθεσμικά κέντρα που δρούσαν μέσα και γύρω από τους Σπαρτιάτες, ενώ είχε μιλήσει και για πρακτικές «greek mafia». Αφήνοντας, δε, να εννοηθεί ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Κλ. Κασιδιάρης.

Η άρση της ασυλίας ενδεχομένως να είναι η πρώτη πράξη του δράματος που ίσως βιώσουν οι Σπαρτιάτες, καθώς, αν από τη δικαστική έρευνα προκύψουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν την κατηγορία, θα υποστούν τις προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις. Θα έχει, όμως, και συνέχεια, αφού μετά από μια τέτοια εξέλιξη η έκπτωσή τους από το βουλευτικό αξίωμα θα καταστεί αναπόφευκτη.
Κάτι που, αν συμβεί τελικά, θα πρέπει να αναμένεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Στο μεταξύ, θα έχει πιθανότατα ανασταλεί και η κρατική επιχορήγηση προς το κόμμα των Σπαρτιατών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: tovima.gr


Σχολιάστε εδώ