Άφαντοι Γεραπετρίτης και Παπαδοπούλου

Άφαντοι Γεραπετρίτης και Παπαδοπούλου

Γκρίνιες και σχόλια υπάρχουν τις τελευταίες εβδομάδες για την αποδοτικότητα του υπουργείου Εξωτερικών. Σε μια στιγμή μιας μεγάλης περιφερειακής κρίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είναι πραγματικά άφαντοι.

Καμιά επίσκεψη στο εξωτερικό, στις χώρες που διαδραματίζουν ρόλο, κάποιες αραιές τηλεφωνικές επικοινωνίες και τέλος. Ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε δύο φορές στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και μίλησε για την κρίση στη Γάζα και τίποτε περισσότερο. Όμως, έτσι δεν χτίζεται η δυναμική και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα.

Όσο για τους άλλους δύο υφυπουργούς Εξωτερικών, ο Κώστας Φραγκογιάννης συνεχίζει τις επισκέψεις στο εξωτερικό, μόνος του ή συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, αλλά ακόμη περιμένουμε να δούμε τις επενδύσεις που υποτίθεται θα έφερνε στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Κώτσηρας έχει αναλάβει τις κοινωνικές υποχρεώσεις, αφού πήγε στην Αλβανία για να τιμήσει τους έλληνες πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο και κατόπιν τον πήρε το μάτι μας σε μια κατάθεση στεφάνου…

Να λειτουργήσουμε όπως η Κύπρος
Η Ελλάδα μπορεί να θέλει τον ρόλο που πρέπει να έχει στην περιοχή, αλλά αυτό δεν γίνεται με την ελληνική διπλωματία κλεισμένη στο καβούκι της. Ας δούμε πώς λειτούργησε η Κύπρος. Με επισκέψεις του Νίκου Χριστοδουλίδη και του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κόμπου στις εμπλεκόμενες πρωτεύουσες, με κατάρτιση σχεδίων για την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση ξένων πολιτών, αν χρειαστεί. Και έτσι ήρθε και η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Κύπρο, που δείχνει τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στην περιοχή.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ