Στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στις 7/12 – Θα παραστεί και ο Ερντογάν

Στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στις 7/12 – Θα παραστεί και ο Ερντογάν

Το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2023 κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών. Στη συνάντηση θα παραστεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επομένως, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και το επόμενο τετ α τετ κορυφής του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήγαγαν την Δευτέρα 13/11, νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας της Τουρκίας στην ‘Αγκυρα. Σε αμφότερες τις αντιπροσωπείες, συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Γ. Γεραπετρίτης: Θα εργαστούμε για την καλή γειτονία με την Τουρκία βήμα-βήμα

O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι για την «καλή γειτονία» με την Τουρκία, θα δουλέψουμε βήμα-βήμα γιατί, ξέρετε, δεν είναι εύκολο να εργαστούμε μαζί για όλα τα πράγματα. Σήμερα (Δευτέρα 13/11), είχαμε την πρώτη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», που έλαβαν χώρα «τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διαπραγμάτευση. Μας πήρε τέσσερα χρόνια για να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είναι μια θετική μέρα. Από την άλλη, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε υπερπτήσεις», επισήμανε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το German Marshall Fund και η Καθημερινή στις Βρυξέλλες.


Σχολιάστε εδώ