Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων της Yutong Bus

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων της Yutong Bus

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή

♦ Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων της Yutong Bus που θα αντικαταστήσουν τον γερασμένο στόλο του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ. Στόχος του υπουργείου είναι να κυκλοφορήσουν στους δρόμους τον Απρίλιο του 2024. Στελέχη πήγαν στις εγκαταστάσεις της Υυtong Bus στην Κίνα για τον έλεγχο πρότυπου λεωφορείου, διαπιστώνο­ντας πως αυτό έχει περισσότερο εξοπλισμό από αυτόν που απαιτούνταν στον διαγωνισμό. «Είναι αψεγάδιαστοι», λένε.

♦ Περνάει στη Vivartia το 100% της «Δωδώνης». Σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξαγορά του εναπομείναντος 25% της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας.

♦ Πράσινο φως για την εξαγορά της «Άκτωρ» από την Intrakat. Ήδη εγκρίθηκε η συμφωνία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Intrakat έχει αρχίσει να δημιουργεί και σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων μέσω ΣΔΙΤ.

♦ Οικονομικό χάσμα γενεών στις ΗΠΑ. Millennials και γενιά Ζ λένε ότι δεν βρίσκουν δουλειά από τους γονείς τους. Το 55% των νεαρών ενηλίκων θεωρεί ότι είναι «πολύ πιο δύσκολο» να αγοράσει σπίτι και το 55% να πάρει προαγωγή στη δουλειά.

♦ Θα πάρει χρόνια η μείωση των τιμών στην Ευρώπη προειδοποιεί το ΔΝΤ. Προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,3% το 2023 και ήπια βελτίωση στο 1,5% το 2024.

♦ Εγκαινιάστηκε η μονάδα απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. «Οι άθλιες χωματερές γίνονται παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

♦ Τι φοβούνται 300 CEO διεθνών χρηματοπιστωτικών κολοσσών. Εκρηκτικό κοκτέιλ γεωπολιτικών εντάσεων, αποπαγκοσμιοποίηση πληθωρισμού. Το 42% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχει μεταφέρει ή σχεδιάζει τη μεταφορά μέρους της παραγωγής τους από Κίνα σε φιλικές χώρες.

Η Ελλάδα προβλέπει ανάπτυξη 2,5% φέτος, 2% το 2024 και 1,4% το 2025 έναντι 0,7%, 1,2% και 1,8% για την Ευρωζώνη αντίστοιχα. Καλύτερες επιδόσεις αναμένονται από την Ελλάδα έναντι του συνόλου της Ευρωζώνης στον πληθωρισμό. Προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 4,1% φέτος, 2,8% του χρόνου και 2,2% το 2025 έναντι 5,6%, 3,3% και 2,2 στην Ευρωζώνη αντίστοιχα.

♦ Θέμα επανεξέτασης των 1.047 φοροαπαλλαγών που κοστίζουν στο κράτος πάνω από 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο άνοιξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας: «Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα και προέτρεψε την κυβέρνηση να αξιολογήσει την κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ