Νετανιάχου: Δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε, ούτε να επιβάλουμε κατοχή στη Γάζα

Νετανιάχου: Δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε, ούτε να επιβάλουμε κατοχή στη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, δήλωσε πως σκοπός του δεν είναι ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο στρατός της χώρας του προχωρά «εξαιρετικά καλά» στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

«Κάτι που δεν θα αποδεχθούμε είναι η κατάπαυση του πυρός. Κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς θα σήμαινε παράδοση» και «δεν θα υπάρξει» τέτοια «χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, απαντώντας σε ερώτηση για τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ισραηλινά αντίποινα στη Συρία μετά το πλήγμα UAV σε σχολείο στην Εϊλάτ

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σε αντίποινα για πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα-καμικάζι σε σχολείο στην Εϊλάτ (νότια), που κατ’ αυτόν προήλθε από τη Συρία, έπληξε «την οργάνωση που το διεξήγαγε» στο συριακό έδαφος, αφήνοντας να εννοηθεί πως επρόκειτο για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αλλά χωρίς να αναφερθεί σ’ αυτή ονομαστικά.


Σχολιάστε εδώ