Για το τελικό ξεκαθάρισμα ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Για το τελικό ξεκαθάρισμα ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε «μητέρα των μαχών» αναμένεται να εξελιχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (11 – 12 Νοεμβρίου), καθώς οι… αντιμαχόμενες πλευρές εμφανίζονται αποφασισμένες για το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από την έκβαση της «μάχης» θα δρομολογηθούν πιθανότατα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η προοπτική του κόμματος.

Ηγεσία και διαφωνούντες βρίσκονται «με το όπλο παρά πόδα» και μένει να φανεί ποια από τις δύο πλευρές θα δώσει το σύνθημα «επ’ ώμου» και στη συνέχεια «στοχεύσατε, πυρ»! Με τα σημερινά δεδομένα, τα πάντα θα κριθούν από τα μηνύματα που θα εκπέμψει στην ομιλία του ο Στ. Κασσελάκης, αλλά πρωτίστως από την τροπή που θα πάρει το ζήτημα με τα υπό διαγραφή στελέχη (Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Δ. Βίτσας, Στ. Τζουμάκας).

Αν ο κ. Κασσελάκης επιμείνει και το θέμα τεθεί προς ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, δύο τινά μπορεί να συμβούν: Η πρώτη εκδοχή είναι τα μέλη του οργάνου να υπερψηφίσουν την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη διάσπαση, με την αποχώρηση σημαντικής μερίδας στελεχών. «Ενότητα με διαγραφές δεν μπορεί να υπάρξει», διεμήνυσε ήδη ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Η άλλη εκδοχή είναι η Κεντρική Επιτροπή να μην εγκρίνει την εισήγηση για τις διαγραφές, εξέλιξη που θα ισοδυναμεί με πολιτική ήττα για τον Στ. Κασσελάκη, και το πλήγμα για το ηγετικό του προφίλ θα είναι ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό, παράγοντες της Κουμουνδούρου και πρόσωπα από τον στενό πυρήνα του πιέζουν τον κ. Κασσελάκη να μην κάνει πίσω, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολιτικός αυτοχειριασμός». «Διώξ’ τους, να βρει ησυχία το κόμμα και να προχωρήσουμε μπροστά», είναι η χαρακτηριστική προτροπή τους!

Στο παρασκήνιο, και προκειμένου να αποτραπεί η ρήξη και η διάσπαση, συζητείται το ενδεχόμενο να μην τεθεί το θέμα των διαγραφών στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και η τελική απόφαση να… παραπεμφθεί στο μέλλον, ήτοι στις ελληνικές καλένδες. Λύση την οποία, ωστόσο, δεν ενστερνίζεται ούτε το περιβάλλον του προέδρου ούτε η πλευρά των διαφωνούντων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Eurokinissi


Σχολιάστε εδώ