Οικονομικές ειδήσεις: Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές στους χυμούς πορτοκαλιού

Οικονομικές ειδήσεις: Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές στους χυμούς πορτοκαλιού

Σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκαν οι τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χυμού πορτοκαλιού. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που άρχισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων στη Νέα Υόρκη το 1966, καθώς η προοπτική για περιορισμένη παραγωγή στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για το προϊόν.

♦ Το δίκτυο δεν χωράει τα έργα ΑΠΕ, με τις συμβάσεις των βιομηχανιών για φθηνή πράσινη ενέργεια να είναι στον αέρα. Το ΥΠΕΝ αναζητεί τρόπους για να απελευθερώσει χώρο, αλλά οι προτάσεις δεν πείθουν την ενεργοβόρο βιομηχανία και οι εταιρείες ΑΠΕ ζητούν ξεσκαρτάρισμα των «βαλτωμένων» έργων, που δεσμεύουν πολύτιμο ηλεκτρικό χώρο.

♦ Νο1 στόχος της ΑΑΔΕ είναι οι δαπάνες των επαγγελματιών, το σύνολο των οποίων θα δηλώνεται υποχρεωτικά στα ηλεκτρονικά βιβλία. Μέσω των υψηλών εξόδων χιλιάδες επαγγελματίες εμφανίζουν επί σειρά ετών ζημιογόνες χρήσεις και το ερώτημα είναι πώς επιβιώνουν.

♦ Το ΑΕΠ αυξάνεται, αλλά τα φορολογικά έσοδα υστερούν. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες «εξαφάνισαν» πάνω από 1,3 δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρονιές, όταν οι εισφορές συνδέθηκαν με το εισόδημα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ