Συμφωνία Google με ψηφιακές εκδοτικές επιχειρήσεις για το Google News Showcase

Συμφωνία Google με ψηφιακές εκδοτικές επιχειρήσεις για το Google News Showcase

Στην υπογραφή σύμβαση με το Google News Showcase στην Ελλάδα υπέγραψαν  24 εταρείες ψηφιακής ενημέρωσης που ελέγχουν ιστοσελίδες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάβεται “Η Καθημερινή”, οι Αττικές Εκδόσεις, η 24Media, το DPG Digital Media Group, η  iefimerida, η , Liquid Media, το Newsit, το Proto Thema και  η Huffington Post Greece.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Google Panels του News Showcase από τους συνεργάτες της στην Ελλάδα θα αρχίσουν να εμφανίζ νται σταδιακά στο Google News, σε Android, iOS και στο διαδίκτυο, καθώς και στο Discover, σε iOS και Android.

Οι συμβεβλημένοι εκδότες στην Ελλάδα θα δημιουργούν panels του News Showcase που θα προσφέρουν στους αναγνώστες περισσότερους τρόπους διάδρασης με τις ειδήσεις και θα τους παραπέμπουν στα πλήρη άρθρα των ειδησεογραφικών τους ιστότοπων.  Παγκοσμίως, το Google News Showcase έχει συνάψει συμφωνίες με πάνω από 2.500 εκδότες και είναι διαθέσιμο σε 23 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Αυ-στρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Για την έλευση του Google News Showcase  στην Ελλάδα, διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ των “Τυπολογιών” που δημοσιεύτηκε, έγκαιρα, στις 26.10.2023.


Σχολιάστε εδώ