ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ: Ποιό εργοστάσιο στην Πάτρα βάζει λουκέτο;

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Του Μάκη Κουρή

♦ Λουκέτο βάζει το εργοστάσιο της Crown Hellas Can στην Πάτρα λίγους μήνες μετά τη διακοπή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής «Τμήματος Άκρων» της μονάδας της στην Κόρινθο. Η απόφαση έχει αναπόφευκτο αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου και την έλλειψη αντικειμένου εργασίας για τους 121 εργαζομένους. Ήδη έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

♦ Αυξημένες θα είναι από τον Δεκέμβριο οι ενισχύσεις σε Δημόσιο και ευάλωτους. Αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω το επίδομα παιδιού και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ βελτιώνονται τα κριτήρια με στόχο περισσότερους δικαιούχους. Η αύξηση του επιδόματος παιδιού θα εμφανιστεί τον Ιανουάριο του 2024, ενώ η προσαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο του 2023.

♦ Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο αγνοεί τις συντροφικές εκκλήσεις για παρέμβαση στα εσωκομματικά, αλλά άρχισε να θυμίζει και τον Κώστα Καραμανλή. Πέρασε το τριήμερο οικογενειακά στα Τζουμέρκα και έστειλε το δικό του μήνυμα από χασαποταβέρνα στα Πράμαντα.

♦ «Φωτιά» έχει πάρει η αγορά του ελαιολάδου. «Πουλούσαμε ξαφνικά ακριβά και δεν ξέραμε το γιατί. Η παραγωγή ήταν μειωμένη λόγω των κλιματικών συνθηκών, ενώ η ζήτηση εξακολουθεί να ανεβαίνει», τονίζουν οι ελαιοπαραγωγοί.

♦ Υλικό έχει αρχίσει να μαζεύει ο Αλέξης Τσίπρας για το βιβλίο του, που θα αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έχει αποφασίσει να μην κάνει κάποια δημόσια παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για την ώρα τουλάχιστον. Θα παρεμβαίνει στη Βουλή όποτε χρειάζεται. Από τους επιγόνους του στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένει, λένε στενοί του συνεργάτες, να δείξουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας την τεράστια ευθύνη που έχουν αναλάβει: Να παραμείνει ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Μπορεί το ευρώ να είναι ανεπιθύμητο στην Τσεχία, όμως χρησιμοποιείται ευρέως. Το 50% των επιχειρηματικών δανείων από τσεχικές τράπεζες είναι σε ξένο νόμισμα και κυρίως σε ευρώ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ