Σε περιπέτειες οι Σπαρτιάτες

Σε περιπέτειες οι Σπαρτιάτες

–Κινδυνεύουν να χάσουν την κρατική επιχορήγηση – Με έκπτωση από το αξίωμά τους απειλούνται 11 βουλευτές

Σε περιπέτειες –πολιτικές αλλά και δικαστικές–, την κατάληξη των οποίων κανείς δεν μπορεί να προβλέψει (προδικάσει), έχουν μπει οι Σπαρτιάτες.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας 11 εκ των βουλευτών του κόμματος, θεωρείται βέβαιο ότι η Ολομέλεια, που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, θα επικυρώσει την απόφαση.

Έτσι, θα ανοίξει για αυτούς ο δρόμος της δικαιοσύνης, όπου θα εξεταστούν ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ότι, δηλαδή, λειτούργησαν ως «εντεταλμένοι» του έγκλειστου στις Φυλακές Δομοκού Ηλ. Κασιδιάρη. Αν από τη δικαστική έρευνα επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη κατηγορία, οι παρενέργειες θα είναι πολλαπλές και ποικίλες.

Σε πρώτη φάση, θα διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος, που ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο και επρόκειτο να τη λάβουν εντός του 2024. Κατόπιν, θα έρθει η ώρα του Εκλογοδικείου, που μετά από την απόφαση της δικαιοσύνης θα κρίνει έκπτωτους τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, με συνέπεια να χάσουν την έδρα τους στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εξελίξεις αυτές πρέπει να αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.
Οι κενές θέσεις θα αναπληρωθούν από τους επιλαχόντες του κόμματος στις εκλογές, κατά συνέπεια δεν θα παραστεί ανάγκη να διεξαχθούν εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ