«Κόκκινο» από το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

«Κόκκινο» από το ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση

–Κριτική εφ’ όλης της ύλης από τον Ν. Ανδρουλάκη

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο μέσο μιας εσωκομματικής σύγκρουσης, από την οποία είναι άγνωστο πότε και πώς θα βγει, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ασκήσει χρέη αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το τελευταίο διάστημα, ο Ν. Ανδρουλάκης, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, έχει αναδείξει ζητήματα μείζονος σημασίας, που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές των πολιτών.

Παράλληλα, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, με απώτερο στόχο να ενισχύσει την απήχηση του Κινήματος στην κοινωνία και να καταφέρει πολύ σύντομα να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Η προσπάθεια κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι, όπως έδειξαν οι τελευταίες έρευνες.Ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε στο προσκήνιο την «ξεχασμένη» τραγωδία των Τεμπών, την οποία η κυβέρνηση επιμελώς προσπαθεί να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Αρχικά συνάντησε συγγενείς των θυμάτων και στη συνέχεια επανέλαβε την άποψή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν, όπως τόνισε, τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών. Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Χωρίς, όμως, τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα έχει καμία τύχη. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, θα δοθεί η ευκαιρία στον κ. Ανδρουλάκη να καταγγείλει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη των ευθυνών.

To δεύτερο ζήτημα που έθεσε επί τάπητος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή και τις πρόσφατες εξελίξεις (καταγγελίες), ήταν αυτό των υποκλοπών, «θύμα» των οποίων υπήρξε και ο ίδιος. Κάλεσε την ηγεσία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει στην πλήρη διερεύνηση του τεράστιου αυτού σκανδάλου και να αποδώσει τις ευθύνες όπου αναλογούν.

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένη να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή, με το Μέγαρο Μαξίμου να επισημαίνει ότι το θέμα έχει κλείσει – πολιτικά, δικαστικά και κυρίως, λένε, στη συνείδηση των πολιτών. Ο κ. Ανδρουλάκης, ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοείται από όλα αυτά και σκοπεύει να επιμείνει μέχρι τέλους στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κριτική του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση δεν περιορίζεται στα θέματα αυτά. Αντίθετα, η βεντάλια ανοίγει και στα ζητήματα της καθημερινότητας (ακρίβεια, δημόσια ασφάλεια κ.ά.), καθώς πρόθεση του κ. Ανδρουλάκη είναι να μην αφήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη να… πάρει ανάσα μέχρι τις ευρωεκλογές. Την Τετάρτη στη Βουλή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές στον τρόπο και στις διαδικασίες επιλογής των προέδρων και των διοικητών των φορέων του Δημοσίου.

«Θέλετε το κράτος λάφυρο» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Ανδρουλάκη, που αμφισβήτησε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή των προσώπων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ