Μάκης Κουρής: Πάντα όρθιοι για την πατρίδα μας!

Μάκης Κουρής: Πάντα όρθιοι για την πατρίδα μας!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ανησυχούμε! «Λόγω της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι η μόνη νατοϊκή χώρα που δεν καλύπτεται από τη Συμμαχία ως προς τη βασική αμυντική ανάγκη.

Η μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αμυντικό φορέα γεννά σοβαρές ελπίδες, καθώς προκύπτει από την επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας παγκοσμίως και, ιδιαιτέρως, στο ευρωπαϊκό πεδίο. Οι καιροί ου μενετοί», επισημαίνει ο Γιώργος Πρεβελάκης, ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

«Ακόμη και η λογοτεχνία που, με τον τρόπο της, τόσα προσφέρει στην εμπέδωση της κοινής ιστορικής μας συνείδησης, δεν έχει ενδιαφερθεί, όσο θα περίμενε κανείς, για το Έπος του ’40», επισημαίνει ο Γιώργος Κωστούλας.

«Κάθε χρόνο, οι παρελάσεις μάς θυμίζουν ακριβώς αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Αυτούς που αξίζουν τον ορισμό της λέξης ‘‘υπερήφανος’’, κάποιου δηλαδή που έχει επιτελέσει ένα αξιόλογο έργο – το πιο αξιόλογο σε αυτή την περίπτωση. Καθώς περνούν από μπροστά μας οι στρατιώτες που είναι έτοιμοι ‘‘αν χρειαστεί η Ελλάδα μας να δοξαστεί, τότε όλοι μαζί…’’, οι νοσοκόμες και κυρίως οι ανάπηροι του πολέμου, σεμνοί παρ’ όλα όσα πέρασαν και όσα προσέφεραν, στο μυαλό μου έρχονται κάτι άλλες παρελάσεις, οι παρελάσεις αυτών που διακηρύσσουν την… υπερηφάνειά τους για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και δραστηριότητες. Σαν να ενδιέφεραν κανέναν!», επισημαίνει η Σταυρούλα Δουράκη – Ξανθάκου.

Και για το Κυπριακό: «Να μην κλείσουν τα ελληνοτουρκικά χωρίς την Κύπρο», απαιτεί ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιος. Και επισημαίνει με αγωνία: «Το δημογραφικό ανησυχεί πάρα πολύ την Εκκλησία της Κύπρου διότι με τους δείκτες υπογεννητικότητας που έχουμε, κοντεύουμε προς αφανισμό. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ήδη ένα Ταμείο στην Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα ενεργοποιηθεί εντός λίγων μηνών, για να μπορεί να προσφέρει κάποια οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους που θα αποκτήσουν τουλάχιστον ένα τρίτο παιδί».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ