Ημέρα κρίσης η προσεχής Πέμπτη για τις ομάδες μας στην Ευρώπη – Τώρα, τώρα, τώρα!

Ημέρα κρίσης η προσεχής Πέμπτη για τις ομάδες μας στην Ευρώπη – Τώρα, τώρα, τώρα!

• Πού βρισκόμαστε ως ελληνικό ποδόσφαιρο

Καυτή θα είναι η Πέμπτη για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, αφού τα αποτελέσματα των αγώνων τους είναι πιθανό να προδιαγράψουν το ταξίδι τους στις διοργανώσεις της UEFA, της ΑΕΚ, του Ολυ­μπιακού και του Παναθηναϊκού στο Europa League και του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Ως γνωστόν, οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχο­νται τη Μαρσέιγ, ο ΠΑΟΚ την Αμπερ­ντίν, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στην Αγγλία με τη Γουέστ Χαμ και οι «πράσινοι» στη Γαλλία με τη Ρεν.

Δύο νίκες και ισάριθμες ήττες ήταν ο απολογισμός τους στο πλαίσιο της προηγούμενης, τρίτης αγωνιστικής των ομίλων. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επικράτησαν των Γουέστ Χαμ και Αμπερντίν, ενώ η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός γνώρισαν την ήττα από τις Μαρσέιγ και Ρεν. Τα αποτελέσματα αυτά αποτυπώνονται σε 800 βαθμούς για τη χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, τη στιγμή που την πρώτη αγωνιστική συγκέ­ντρωσε 1.200 και τη δεύτερη 1.000 βαθμούς.

Έτσι, παραμένουμε στη 19η θέση και βρισκόμαστε μία ανάσα από το 18ο Ισραήλ, οι εκπρόσωποι, ωστόσο, του οποίου (Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ) δεν αγωνίστηκαν λόγω των πολεμικών συγκρούσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ελλάδα, με τους 26.125 βαθμούς, απέχει μόλις 250 βαθμούς από το Ισραήλ και 475 από τη 17η Ουκρανία. Κάθε νίκη ομάδας στους ομίλους χαρίζει 400 βαθμούς και είναι εύκολα αντιληπτό πως η απόσταση που μας χωρίζει από τη 17η θέση είναι μικρή. Σημειώνεται ότι και η Ουκρανία έχει αγώνα σε εκκρεμότητα, καθώς το ματς της Ζόρια Λουχάνσκ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αναβλήθηκε, θα γίνει στις 25 του μήνα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ