Μ. Συρεγγέλα στο “Π”: Σε πρώτο πλάνο εργαζόμενοι γονείς και συνταξιούχοι

Μ. Συρεγγέλα στο “Π”: Σε πρώτο πλάνο εργαζόμενοι γονείς και συνταξιούχοι

Της
ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ
Βουλευτού ΝΔ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών


Η μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωράει, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υλοποιεί τον σχεδιασμό της, στοχεύοντας τόσο σε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους όσο και σε ταχύτερες διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων.

Συνεχίζοντας τις προοδευτικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης τετραετίας, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, ενισχύουμε το εισόδημα των συνταξιούχων, αναβαθμίζουμε το επίπεδο των ασφαλιστικών παροχών που λαμβάνουν οι πολίτες και αμβλύνουμε τις επιπτώσεις του Δημογραφικού.

Ρύθμιση-ορόσημο αποτελεί η επέκταση του επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ για εννιά μήνες και στις μη μισθωτές, δηλαδή, στις αυτοαπασχολούμενες και στις αγρότισσες μητέρες. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η ενιαιοποίηση κανόνων, που ξεκινήσαμε την προηγούμενη τετραετία με την εξίσωση μισθωτών μητέρων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και με τη θέσπιση αδειών πατρότητας. Με απλά λόγια, δεν υπάρχουν πλέον μητέρες με εργασιακά δικαιώματα πολλών ταχυτήτων. Αντίθετα, πλέον θα μπορούν όλες να εξισορροπούν ευκολότερα εργασιακή και οικογενειακή ζωή.

Παράλληλα, με έκτακτη ενίσχυση, φροντίζουμε για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε τη νόμιμη απασχόλησή τους με την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου. Ακόμα, για πρώτη φορά, δίνουμε τη δυνατότητα συνταξιοδότησης μη μισθωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ.

Το στοίχημα της νέας τετραετίας δεν είναι αν θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και νομοθετήματα που θα κάνουν τη χώρα μας πιο ισχυρή, πιο παραγωγική, πιο κοινωνική. Το στοίχημα είναι να διασφαλίσουμε πως θα κινηθούμε γρήγορα, χωρίς να αφήνουμε ημέρα να πάει χαμένη και, φυσικά, χωρίς να αφήνουμε κανέναν και καμία πίσω. Γιατί μόνο όλες και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για να χτίσουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, την Ελλάδα που θα είναι πρωταγωνίστρια και μεταρρυθμίστρια σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ