Με διψήφιο ρυθμό “τρέχουν” οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Με διψήφιο ρυθμό “τρέχουν” οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε ρυθμό ψηφιακού μετασχηματισμού συνεχίζουν να κινούνται επιχειρήσεις ανά τον πλανήτη, οδηγώντας τις σχετικές επενδύσεις σε διαρκή άνοδο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός (DX) παραμένει παγκόσμια προτεραιότητα για την επιχειρηματική κοινότητα, με τον πήχη των επενδύσεων να μπαίνει στα $3,9 τρισ. για το 2027 με πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 16,1%.

Σύμφωνα με τον Οδηγό Δαπανών Ψηφιακού Μετασχηματισμού της International Data Corporation (IDC), οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν το 35,8% των παγκόσμιων δαπανών DX το 2023, η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Κίνας) το 33,5% και η EMEA το 26,8%.

Στην Ευρώπη, οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς της τάξης του 16% την περίοδο 2023-2027. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή σε επίπεδο επενδύσεων θα είναι οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών θα είναι οι πιο δυναμικές, αυξάνοντας τις δαπάνες DX τους κατά περισσότερο από 20% σε όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περίπτωση χρήσης θα είναι η Μηχανική Μάθηση – Driven Predictive Analytics στον κλάδο των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, που θα αυξηθεί κατά 32% την περίοδο έως το 2027.

Διαβάστε περισσότερα στον Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ 

Σχολιάστε εδώ