Διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ: 100% των Παλαιστινίων η επίθεση – Έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τα αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο

Διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ: 100% των Παλαιστινίων η επίθεση – Έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τα αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο

Διάγγελμα για πρώτη φορά από την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου απηύθυνε ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα.

Σαγέντ Χάσαν Νασράλα τόνισε πως η επιχείρηση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν “100% παλαιστινιακή”, ενώ δείχνοντας ως υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στη Γάζα υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ έχει τα όπλα να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους «μάρτυρες» που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ισραήλ.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα, ως εκ τούτου τα κινήματα αντίστασης επιτέθηκαν και θα συνεχίσουν να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία», ανέφερε ο Νασράλα.

Απαντώντας στο αν η Χεζμπολάχ θα συμμετάσχει στον πόλεμο της Χαμάς με το Ισραήλ, ο Νασράλα είπε ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Χεζμπολάχ πρόκειται να συμμετάσχει στη μάχη. Σας λέω: Εμείς έχουμε εμπλακεί σε αυτή τη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου» και πρόσθεσε «κάποιοι θα ήθελαν η Χεζμπολάχ να εμπλακεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, αλλά μπορώ να σας πω: Αυτό που συμβαίνει τώρα στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου είναι σημαντικό και δεν είναι το τέλος.

Μάλιστα, υποστήριξε αναφορικά με την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ότι «το Ισραήλ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χαμάς αποκεφάλισε μωρά και δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ ολόκληρος ο κόσμος έχει δει εικόνες παιδιών Παλαιστινίων που βομβαρδίζονται στη Γάζα».

Προτρέπει, τέλος, τις αραβικές χώρες να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου στο Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr

Σχολιάστε εδώ