Έπιασαν μετερίζια μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ

Έπιασαν μετερίζια μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ

[Ανάλεκτα]

Σε σκληρό εμφύλιο εξελίσσεται η εσωτερική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ ηγετικής ομάδας και παλαιών στελεχών, με την αριστερή «Ομπρέλα» να σέρνει τον χορό της ανατροπής του πρόσφατα εκλεγέντος αρχηγού.

Κανένα προβεβλημένο στέλεχος της πλευράς που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου δεν δέχτηκε να αναλάβει κάποιον ρόλο στον μηχανισμό που έστησε η ομάδα Κασσελάκη.
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου αρνήθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα να αναλάβουν τομεάρχες. Ακόμη και στελέχη που δεν ανήκουν στην πρώ­τη γραμμή κρούσης του παλαιού κομματικού μηχανισμού αρνούνται να συμβαδίσουν με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό.

Είναι κοινό μυστικό στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η αριστερή πτέρυγα πραγματοποιεί συνεχείς διαβουλεύσεις ώστε να έχει την ημερομηνία συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όπου, όπως κάποιοι λένε, υπάρχει βούληση να αμφισβητηθεί ο πρόεδρος.

Όταν ο πρόεδρος δεν είναι βουλευτής μετά την εκλογή του, την έγκρισή της δίνει και η Κεντρική Επιτροπή. Οι ισορροπίες, όμως, στην κεντρική επιτροπή αυτήν τη στιγμή είναι κατά του Κασσελάκη, αφού οι γνωρίζοντες λένε ότι στην παρούσα φάση ο πρόεδρος μπορεί να έχει μαζί του γύρω στα 140 στελέχη σε σύνολο 300 μελών. Αν δεν δοθεί έγκριση για τον νέο πρόεδρο, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει αμέσως σε έκτακτο συνέδριο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ